AlltomBostad
Glashusen AB

Visa alla produkter från: Glashusen AB

Växthus från Glashusen AB

Automatisk fönsteröppnare - Ventomax - Se mer på vår hemsida

Automatisk fönsteröppnare - Ventomax

Fungerar till alla våra fyrkantiga växthus.

Montera den automatiska fönsteröppnaren på fönsterkarmen och det öppningsbara fönstret så kommer fönstret att öppnas automatiskt när temperaturen stiger. Genom att skruva kolven med eller motsols kan man bestämma vid vilken temperatur i växthuset som fönstret ska öppnas respektive stängas.

Brage Stålväxthus - Se mer på vår hemsida

Brage Stålväxthus

Brage är med sin stålstomme och konstruktion ett extremt starkt och tåligt växthus speciellt anpassat för snörika regioner. Dess höjd och rundade form är inte bara funktionell utan också mycket vacker och platseffektiv då den ger en bra höjd i hela växthuset. Med sin smala bredd ger den ett resligt intryck och möjliggör odling på båda sidor utan att plantorna hamnar för tätt.

Cassandra - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Cassandra - Vitavia

Cassandra från Vitavia är ett växthus / orangeri för den som vill göra något extra av sin trädgård. Cassandra kraftiga aluminiumprofiler och kan också fås svartlackerat.

Cassandra har 3 mm härdat glas utan skarvar mellan profilerna. Glasen fästs med eleganta glaslister, vilket fulländar intrycket av Cassandra som ett exklusivt orangeri / växthus. Cassandra monteras ovanpå en 50 cm hög mur eller sockel (ingår inte i leveransen), bortsett från dörröppningen. Den låga ingångströskeln gör att man obehindrat kan gå in och ut ur orangeriet/växthuset. Båda storlekarna av Cassandra har även dubbeldörrar vilket är en fördel om man vill köra in med en skottkärra eller en rullstol.

Diana - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Diana - Vitavia

Kvalitets växthus i mycket flott design. Runda takfotsprofiler som skapar ett stort och rymligt växthus med optimal odlingshöjd.

Levereras med dubbla skjutdörrar som möjliggör att man kan komma in med tex en skottkärra. Förutom färdigskuret glas bifogas solbeständiga akrylskivor till de rundade sidoprofilerna. Diana växthusmodeller kan även levereras med grönlackerade profiler.

Lustgården - Se mer på vår hemsida

Lustgården

Lustgården är ett funktionellt väggväxthus som är kompakt men ändå rymligt. Har du en solig vägg som du vill utnyttja, lämpar sig denna modell väl. Du tar tillvara värmen som väggen lagrar. Här odlar du dina egna tomater, gurkor eller varför inte kiwi. Storleken må vara kompakt, men du kommer uppleva utrymmet överraskande stort.

Merkur - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Merkur - Vitavia

Växthuset Merkur från Vitavia tillverkat i anodiserad aluminium är ett kraftigt växthus som kan väljas med aluminiumfärgad eller grön stomme och 3 mm glas eller 6 mm polykarbonat.

Man kan välja att ha glas i sidorna och polykarbonat i taket. Merkur har en låsbar skjutdörr upphängd på hjul för lätt öppning och stängning. Dörren kan placeras med öppning åt höger eller vänster och spärras i mellanläge för ventilation.

Oden Stålväxthus - Se mer på vår hemsida

Oden Stålväxthus

Växthus Oden är ett växthus med en vacker och funktionellt rundad form med galvaniserad stålram och med kraftig polykarbonat 4 eller 6 mm tjock.

Oden är med sin stålstomme och konstruktion ett extremt starkt och tåligt växthus speciellt anpassat för snörika regioner. Dess rundade form är inte bara funktionell utan också mycket vacker och platseffektiv då den ger en bra höjd i större delen av växthuset.

Orion - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Orion - Vitavia

Orion från Vitavia är ett kvalitetsväxthus med rundade takfotsprofiler för optimal odlingshöjd. Orion levereras med enkel skjutdörr och en öppningsbar taklucka.

Orion levereras som standard med 3mm tillskuret glas och solbeständiga akrylskivor till de rundade sidoprofilerna.at i taket. Merkur har en låsbar skjutdörr upphängd på hjul för lätt öppning och stängning. Dörren kan placeras med öppning åt höger eller vänster och spärras i mellanläge för ventilation.

Rosendal - Se mer på vår hemsida

Rosendal

Modellen Rosendal är utformad särskilt för nordiska väderförhållanden med kraftigare konstruktion än ett traditionellt hobbyväxthus.

Takfotshöjden är extra tilltagen, hela 160 cm med sockel. Taknockshöjd är exceptionella 249 cm med sockel, vilket är unikt i denna prisklass. Den har också en stark takkonstruktion med extra takförstärkare längs taket, för att klara snö. Rosendal är ett solid och rymligt växthus som kommer att glädja dig under många år.

Sirius - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Sirius - Vitavia

Växthus lusthus eller Orangeri? Sirius från Vitavia kan fungera som alla tre. Den generösa takhöjden om 2,52 m gör huset mycket rymligt så att både människor och växter trivs här.

Huset levereras med 3 mm härdat glas utan skarvar mellan profilerna. Härdat glas är sex gånger starkare än vanligt glas.

Sofiero - Se mer på vår hemsida

Sofiero

Sofiero är det naturliga valet för intresserade hobbyträdgårdsmästare som vill ha ett växthus av bästa kvalitet och är skapat för att kunna användas året runt. Med 10 mm polykarbonat kan du hålla önskad temperatur, även om det är kallt ute. Isoleringsegenskaperna gör att du kan börja tidigare på våren och förlänga hösten, eller med kompletterande värme till och med använda det som växthus året runt.

Den goda isolerande effekten gör det billigare att värma upp om det så bara är för att undvika frost de första frostnätterna eller hålla uppe värmen den kalla delen av året.

Tor Stålväxthus - Se mer på vår hemsida

Tor Stålväxthus

Växthus Tor är ett växthus med en vacker och funktionell spetsig form och galvaniserad stålram och med kraftig polykarbonat 4 eller 6 mm tjock.

Tor är med sin stålstomme och konstruktion ett extremt starkt och tåligt växthus speciellt anpassat för snörika regioner. Dess unika form är inte bara funktionell utan också mycket vacker och platseffektiv då den ger en bra höjd i större delen av växthuset.

Underifrånmatad kompost. Embla Kitchen - Se mer på vår hemsida

Underifrånmatad kompost. Embla Kitchen

EMBLA Kitchen är en underifrånmatad kompost, godkänd för kompostering av hushållsavfall. Det är en prisbelönt luktfri året-runt-kompost som passar perfekt till villan eller fritidshuset.

Med sin geniala inmatningsfunktion så trycks avfallet in underifrån så att nedbrytningsprocessen kan påbörjas omedelbart och den färdiga jorden kan sedan hämtas efterhand från det övre skiktet och användas som näringstillförsel och jordförbättring i rabatter eller växthus. Du slipper störa den pågående processen genom att gräva dig förbi kompostlagren.

Uranus - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Uranus - Vitavia

Uranus-serien från Vitavia är tillverkad av kraftiga anodiserade aluminiumprofiler. Växthuset kan fås med 3 mm glas eller 6 mm polykarbonat. Man kan också välja att ha glas i sidorna och polykarbonat i taket.

Uranus är designat för hobbyodlaren som vill ha det lilla extra. Här finns verkligen möjligheten att kombinera växthus och uterum. Den höga sidohöjden ger fri ståhöjd i hela växthuset och möjliggör odling av höga plantor eller rikligt med plats vid odling på hyllor.

Väggväxthus Helena - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Väggväxthus Helena - Vitavia

Helena är ett elegant nyutvecklat uterum / väggväxthus och finns i tre olika storlekar, från 8,6 m2 upp till 11,9 m2. Huset är tillverkat i kraftiga anodiserade aluminiumprofiler som ger stadga och en elegant look.

Helana har 3 mm härdat glas i sidorna och 10 mm polykarbonat i taket, vilket reducerar kondens och ger ett minimalt värmetapp genom taket. Det levereras med en kraftig bottenprofil så det behövs ingen sockel för uppställningen av detta hus.

Väggväxthus Ida - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Väggväxthus Ida - Vitavia

Modellen Ida från Vitavia är konstruerade att placeras intill en vägg och finns från 0.9 m2 upp till 7,8 m2. De mindre modellerna är designade att passa balkonger eller små trädgårdar och är perfekta för plantor, frön och värmeälskande grödor.

Den minsta modellen på 0,9m2 levereras med 4mm polykarbonat, till modellen som är 1,3 m2 kan man välja 4 mm polykarbonat eller 3 mm glas och de större modellerna levereras med 3 mm glas.

Venus - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Venus - Vitavia

Modell Venus växthus från Vitavia finns i fyra storlekar. - från 3,8 m2 upp till 7,5 m2

Venus är tillverkad i anodiserad aluminium och kan väljas med 3mm glas eller 4mm polykarbonat. Modellen har en skjutdörr upphängd på hjul för lätt öppning och stängning. Dörren kan placeras med öppning åt höger eller vänster och spärras i mellanläge för ventilation. Takkonstruktionen är förstärkt med horisontella stag som ger en bra förstärkning om t.ex. snö blir liggande på taket.

Zeus - Vitavia - Se mer på vår hemsida

Zeus - Vitavia

Zeus är ett robust växthus från Vitavia med mycket kraftig konstruktion. Zeus har 3 mm härdat glas i sidorna och hela 10mm tjockt polykarbonat i taket. Med andra ord ett proffshus för hobbyodlaren. Zeus finns från 8,1 m2 upp till 15,7 m2 och den höga sidohöjden ger full ståhöjd i hela huset. Zeus kan fås i ofärgad aluminium eller grön eller svartlackerat.