Odla själv och ät efter säsong

Odla själv och ät efter säsong
I restaurangvärlden är det ofta självklart att tillaga mat efter säsong, både för att råvarorna är bättre, det är bättre för miljön (eftersom man inte behöver frakta sparris i december till nyårsbordet utan istället äta det då det är säsong för det i Sverige) och för att det oftast är både godare med lokalodlat (man kan köpa det moget istället för att frakta omogen frukt och bär). Det som är allra billigast är ju förstås om man odlar själv, speciellt som privatperson då räcker det med några lådor på balkongen för att driva upp sallad, rädisor och tomater under sommaren. Har du ett lantställe eller villa? Grattis, det är bara att börja odla! Sommarens trendigaste macka är den du odlar själv. Vill du vara trendig i sommar bör du redan nu börja odla dina egna groddar och grönsaker för att kunna servera en fräsch macka gjord på egen skörd i sommar. Du behöver inte ha en egen trädgård, odlingsland eller kolonilott, utan kan lika gärna odla bönor i en burk i köksfönstret eller odla grönkål på balkongen. Att odla själv går dessutom hand i hand med att ”äta efter säsong” och att man använder sig av råvaror som är bäst just nu, vilket blir allt mer populärt. Den vegetariska vågen är 2016 års hetaste mattrend, åtminstone enligt Pågens årliga brödtrendspaning som presenterades tidigare i år.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus