AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

31 maj 2010

ALA

av: Mumlan Nyhlin

Under min vistelse i Helsingfors besökte jag akritektbyrån ALA. Byrån drivs av fyra unga, modiga och framgångsrika arkitekter. De har deltagit i många större arkitekttävlingar, bland annat hade de bidrag med i tävlingarna om Stockholms stadsbibliotek och Sundsvalls teater. Museum of Modern Art i Warzawa är en av de byggnader som byrån ritat.

Av det jag sett som ALA ritat är mycket väldigt speciellet. Organiska former, otippade material och starka fasdfärger. Mycket känns roligt, vågat och modernt, en del känns väldigt tidstypiskt för 2010 och en del är alldeles för spejsat, för min smak.

ALA har idag 18 anställda och ett kontor i 'Helsingfors SoHo'. Svårt att hitta dit, om man inte vet vart man ska. In på en gård, genom en port och in bakom en plåtdörr. Kontoret var ljust och luftigt med mycket glas och betong. Alla arkitekter satt längs ett långt skrivbord, mittemot varandra. En del av rummet var den kreativa hörnan. Där samsades modeller och ritningr. En inspirerande miljö!

Kolla in ALAs hemsida här!

ALA

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Arkitektur

Besök

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår