Alcro Färg

Visa alla produkter från: Alcro Färg

Färg från Alcro Färg

ad.inredningskollektion - Se mer på vår hemsida

ad.inredningskollektion

Alcro Designers inredningskollektion är den ultimata samlingen inredningskulörer för dig som vill förändra med färg. Bakom urvalet står inredningsdesigners, arkitekter, kulörexperter och trendspanare som tillsammans har skapat Alcro kulörkollektion. Inredningskollektionen samlar totalt 154 anledningar att måla om hemma.

ad.natur - Se mer på vår hemsida

ad.natur

Vi människor mår bra av att vara i naturen. Det finns det mycket forskning som visar. Att promenera på ängar, i skogen och längs stränder minskar stress och oro och får oss att koppla av. Det var härifrån vi lånade kulörerna till vår nya kollektion ad.natur. Kollektionen består av tio utprovade färgfamiljer och i varje familj hittar du tre välbalanserade nyanser av samma kulör.

ad.white & grey - Se mer på vår hemsida

ad.white & grey

Lika roligt som det är att se det färdiga resultatet av ett måleriprojekt, lika utmanande kan det vara att välja rätt kulör. Vita och grå kulörer är alla klassiska vilka ger en fin och neutral bas till hemmets övriga inredning. För att hjälpa dig att hitta rätt nyans, känsla och ton i dina vita och grå kulörer har vi delat in ad.white & grey i kulörer som går i liknande färgtoner och som passar bra med varandra.

Bruna och beigefärgade trähus - Se mer på vår hemsida

Bruna och beigefärgade trähus

När du tänker brunt och beigefärgat, tänk så här. Beigefärgade hus är ofta som kameleonter. De förändras beroende på omgivning, ljus och kulör på detaljer. På ett litet färgprov ser kulören ofta ganska oansenlig ut, men blir mycket vacker på en träfasad. Kulörområdet är någonstans mellan grått, gult, brunt och rosa. Alla beigefärgade kulörer har en dragning mot en eller flera av dessa färger.

Grandpa x Alcro - Se mer på vår hemsida

Grandpa x Alcro

Kläd- och inredningsbutiken Grandpa arbetar med en väl genomtänkt och vacker färgsättning: mättade, dova kulörer med dragning åt det modernt industriella. Kulörer så populära att många kunder vill kunna komplettera sina inköp med en burk av butikens egen väggfärg. Sagt och gjort, Grandpa kontaktade Alcro och tillsammans skapade vi en ny färgkollektion med kulörer döpta efter gatorna i Stockholm och Göteborg där Grandpa har sina butiker.

Husgrunder - Se mer på vår hemsida

Husgrunder

Tänk på att även husgrundens kulör betyder mycket för helhetsintrycket av byggnaden. Välj därför med omsorg en kulör som stämmer överens med husets övriga färgsättning och byggnadsstil. Ta även hänsyn till den omgivande miljön kring huset, som markbeläggning, plank, utemöbler etc. Tänk på att grunden även påverkar byggnadens gestaltning.

Kulörer för putshus - Se mer på vår hemsida

Kulörer för putshus

Alla kulörer i denna kollektion är noga utvalda för att fungera över större ytor på putsade hus byggda i klassisk stil såväl som på mer moderna villor. Att kulörerna är lite dämpade är helt i sin ordning: ljusare kulörer blir lätt för grälla över större ytor.

Miami Déco - Se mer på vår hemsida

Miami Déco

Kulörtrenden Miami Déco har hittat sin inspiration från den individuella och exklusiva Art Déco-eran. Formerna är tydligt geometriska och färgerna starka och kontrasterande. Kulörerna i Miami Déco har puls, lekfullhet, värme och intensitet.

Nordisk Pastell - Se mer på vår hemsida

Nordisk Pastell

Lugna, sobra och sköna kulörer – det summerar kulörtrenden Nordisk Pastell.Med inspiration från skandinaviska berg, hav och blommor skapar dessa kulörer en enkelhet och renhet som gifter sig med naturliga material och trärena ytor.

Röda och rosa trähus - Se mer på vår hemsida

Röda och rosa trähus

När du tänker rött och rosa, tänk så här. Rött har en lång tradition som husfärg. Vill du anknyta till den traditionella faluröda färgen, ska du välja en röd kulör som har en dragning åt gult. Då får du en vacker fasad som inte sticker ut för mycket. Vackra traditionella detaljer är gula, grå och gråblå. De ger en mjukare kontrast och blir ofta vackrare.

Studio Blå - Se mer på vår hemsida

Studio Blå

De senaste åren har blått slagit igenom på bred front hos inredare och stylister. Tidigare har vi varit lite försiktiga med att släppa in blått i våra hem då färgen lätt kunde förstärka det mörka och kalla. För varje dag som går blir vi lite mer internationella och mer redo för att släppa in det blåa kulörerna.

Vita, grå och svarta trähus - Se mer på vår hemsida

Vita, grå och svarta trähus

När du tänker vitt, tänk så här. Det kan tyckas enkelt att välja en vit kulör. Men se upp, vitt är inte vitt. Ett riktigt vitt färgprov ger en onaturligt ”knallvit” fasad, något blåaktig och nästan självlysande. Däremot får du med ett mycket ljust och aningen gulaktigt grått färgprov en fasad som uppfattas som rent vit. En vit fasad vinner på detaljer som ger milda kontraster. Alltför starkt avvikande kulörer ger lätt ett splittrat intryck.

Lokala återförsäljare