AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 mars 2012

Allt du behöver veta om kompost!

Jag har alltid tyckt att det verkar så krångligt att kompostera. Ändå så känns det som att det är ju bara något man måste göra för att dra sitt strå till stacken. Alltså göra sitt för miljön. Dessutom är det ju otroligt bra att få fin näringsrik mull att lägga i rabatterna eller på gräsmattan.
Bo Rappne från Ulriksdals Slottsträdgård pratade på Rum & Trädgårdsmässan om hur bra det är att förstärka gräset- i kampen mot ogräset och mossan. Och han pratade om hur bra det är att använda just kompostjord. Men eftersom jag gärna vill veta hur saker fungerar så lusläser jag just nu boken Allt du behöver veta om kompost. Det är en praktiskt handbok där det beskrivs steg får veta varför man ska ha maskar i komposten och vad lägga i den. Nu ser jag hur lätt det är att kompostera, så det är bara att sätta igång! Här finns massor med råd och tips hur man ska få en mullrik, bra och ekokologisk jord till ditt grönsaksland, bärbuskar och rabatter.

Allt du behöver veta om kompost!

Allt du behöver veta om kompost - Norsteds förlag.
Den här boken lär dig allt du behöver veta om kompost: vad det är, hur du gör och hur du använder den. Oavsett om du har en odling på balkongen, i en koloniträdgård eller en stor trädgård. Cirkapris: 149 kr.
Med hjälp av skisser, ritningar och illustrativa fotografier får du hjälp att bygga en kompostbehållare. Boken beskriver olika tekniker och ger svar på vanliga frågor som vad man kan lägga i komposten och hur man håller djuren borta från den. New Holland gör denna bok i samarbete med Garden Organic - The National Charity for Organic Growing och den utges av Norstedts förlag.


NorstedtsNyckelord:

Balkong

Blommor

Böcker

Nyheter

Tips

Trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår