AlltomBostad

Allt om rengöring och underhåll utomhus

Allt om rengöring och underhåll utomhus


Biokleens nya Konsumentguide ger dig lösningar och produktförslag utifrån dina behov. Det är enkelt.

Vi har delat upp huset i nio olika behovsområden.

Rengöring och underhåll av tak

Tak tillverkas av tåliga och robusta material, exempelvis tegel, betong, eller annat material för att klara tufft slitage. Men om sot, alger och påväxt får fäste kan åldrandet gå fort. Beläggningar försvårar avrinning och binder fukt som på sikt gör att ytan vittrar sönder. BIOkleens långtidsverkande produkter löser problemet!

Användningsområde
För svår påväxt av alger, lavar och annan påväxt, på betongtegelpannor. Applicering av Alg & Mögelbort. Ingen eftersköljning, naturen sköter resten!

Produktförslag: Takrent, Alg- och Mögelbort


Rengöring och underhåll av altangolv

Trätrall finns i snart i alla hem i form av altangolv, trädäck, poolkanter eller annat som vi vill förgylla vår trädgård med. Detta träär väldigt tåligt mot vatten och slitage. Problemet är i stället att det gärna vill etablera sig både smuts och alger i virket. BIOkleen har både sanering/tvätt och mer långsiktiga lösningar.

Användningsområde
Trämaterial utvändigt utsätts ofta för svår nedsmutsning och behöver rengöras regelbundet. Minst en gång per år för att bevara ytan och skydda från nedbrytning och uttorkning. Träoljan ger även en vattenavvisande yta som bidrar till att smuts lättare fastnar på ytan och skapar en grogrund för alger- och påväxt. Biokleen Tralltvätt rengör effektivt tryckimpregnerat trä ute.

Produktförslag: Trallskydd, Tralltvätt


Rengöring och underhåll av fasad

Husets fasad och detaljer utsätts ständigt för både växthuseffektens och naturens attacker.
Sot, alger och påväxt hotar att hitta näring att bita fast i din fasad. I BIOkleens sortiment finns effektiva produkter för såväl sanering, underhållstvätt och tvättning före målning.

Användningsområde
Alger är ett gissel, speciellt på vitmålade ytor i skuggiga lägen. BIOkleen Alg- och Mögeltvätt tar effektivt hand om problemet och fördröjer ny påväxt utan att skada eller matta ner färgytan.

Produktförslag: Alg & Mögeltvätt, Fasadtvätt, Alg & Mögeltvätt med Ejector, Fasad TX


Rengöring och underhåll av staket/mur/marksten

Vi har många olika material att välja på när vi anlägger dessa, till mur och marksten använder vi oftast sten, natursten med inblandning av prydnadsgrus m.m
Och till staket väljer vi tryckimpregnerat virke eller virke vi själva behandlar med färg och får den yta och resultat vi själva önskar.
BIOkleen har erfarenhet av att med sina produkter få ett så bra staket eller stengång så hållbar mot både alger och påväxt.

Användningsområde
Angrepp av alger på trästaket är vanligt förekommande. BIOkleen Alg- och Mögeltvätt tar effektivt hand om problemet och fördröjer ny påväxt utan att skada eller tränga in i träet.

Produktförslag: Alg & Mögeltvätt, Fasadtvätt, Alg & Mögeltvätt med Ejector, Fasad TX, Alg- och Mögelbort


Rengöring och underhåll av släta ytor utomhus

Vi har många detaljer utomhus, stuprör, fönster, dörrar, trådgårdsmöbler, m.m som vi gärna vill måla om eller bara fräscha upp efter en säsong utomhus i kyla och snö, BIOkleen har den enkla lösningen detta.

Användningsområde
Släta ytor som dörrar och fönsterbleck blir ofta smutsiga.
Målartvättduken Utomhus är sydd i form av en handske och är därför lätt och bekväm att använda. Färdig att använda direkt ur förpackningen. Kräver ingen eftersköljning.

Produktförslag: Målartvätt till målartvätt duk utomhus, Målartvättduk utomhus


Rengöring och underhåll av trädgårdsmöbler

Vi har möbler i väldigt många olika sorters utförande, rotting, plast, trä, hard wood, m.m. dessa möbler som vi verkligen älskar att sitta i kräver extra stor omsorg, vi på BIOkleen har produkter som gör att du kan sitta ytterligare några år i din favorit utemöbel, innan du bytt, har grannen det säkert.

Användningsområde
Trädgårdsmöbler tillverkas idag av väldigt många olika material, ofta en kombination av flera. Detta kräver en effektiv och mångsidig rengöring. Biokleen Alg & Mögelbort rengör effektivt vid alger och påväxt. Rengör och sanerar vid angrepp av smuts, sot och svamp, mögel, röta, blånader och skadeinsekter på trä.

Produktförslag: Alg & Mögeltvätt, Fasadtvätt, Alg & Mögeltvätt med Ejector, Fasad TX, Alg- och Mögelbort, Målartvätt till målartvätt duk utomhus

Rengöring och underhåll av markiser/båtkapell/förtält

Denna typ av väv är otroligt stark mot väder och vind men känslig för revor. Därför rekommenderas användning av svamp eller mjuk borste vid rengöring. För att ändå klara att få bort tuffa beläggningar av sot, alger och påväxt behövs riktigt tuffa preparat. Som BIOkleen!

Användningsområde
Väderutsatta textila material utsätts ofta för angrepp av sot, mögel och alger.
Biokleen Markistvätt är utvecklad för att enkelt och effektivt rengöra markiser, båt- och husvagnskapell, sittdynor till trädgårdsmöbler och andra textila utomhusmaterial.

Produktförslag: Markis/kapelltvätt, BIOkleen Textilimpregnering

Rengöring och underhåll av källare/krypgrund/vind

I dessa utrymmen kan vi få problem med svamp, mögel, eller dålig lukt. Det är dessa utrymmen vi inte ser över så ofta. Det behöver du inte i framtiden heller. På BIOkleen vet vad som behövs för att du ska kunna känna dig trygg i hemmets mörkaste vrår.

Användningsområde
Svampangrepp, röta, mögel samt blånad i trä- och murverk kan bli förödande. Protox Svamp bekämpar detta effektivt, samt ger förebyggande behandling mot framtida svampangrepp.

Produktförslag: Målartvätt, Målartvätt inomhus, Målartvättduk inomhus

Rengöring och underhåll av interiör

Biokleen har idag ett växande sortiment av produkter för rengöring och underhåll inomhus.

Produktförslag: Biokleen Tralltvätt, Biokleen Trallskydd

Välkommen till BIOkleen!

BIOkleen utvecklar och framställer kvalitetsprodukter för rengöring och underhåll av hem och trädgård. BIOkleen har dessutom ett brett sortiment av proffsprodukter för de flesta behov. Våra produkter finner du i välsorterade färgbutiker, byggvaruhus, järnaffärer och i dagligvaruhandeln.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår