AlltomBostad
 

Allt om värmepumpar

Allt om värmepumpar

En värmepump som sparar energi, pengar och miljö.

En luftvärmepump eller luft-vattenvärmepump utvinner sin värmeenergi från utomhusluften och överför den till den cirkulerande inomhuspumpen. För varje kW som används för att driva en luftvärmepump får du upp till 5 kW värmeenergi att värma ditt hus med. Använder du till exempel oljeuppvärmning eller direktverkande el får du ut endast mellan 0,8 och 0,9 kW för varje kW du använder.

Med en värmepump från Mitsubishi Electric blir det mycket billigare att värma upp ditt hem och varmvatten. Du kan sänka din uppvärmningskostnad med upp till 80%, även om besparingarna beror på hur mycket priser och skatter på olja och el utvecklas, husets planlösning, vilka modeller du väljer, var du placerar dem och om du kör värmepumpen i kylfunktion.

Investeringen är relativt liten eftersom du med en luftvärmepump, varken behöver gräva eller borra i berg eller mark. Detta håller kostnaderna för installationen nere och minskar belastningen på din tomt. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Mitsubishi Electrics värmepumpar är hög och nu när energipriserna hela tiden stiger kommer du sannolikt inte att ångra dig. Faktum är att du kommer att kunna glädja dig åt besparingar från första månaden.

Ett annat skäl till att välja en luftvärmepump är att den är miljövänlig. Eftersom den använder utomhusluften, en av naturens helt kostnadsfria gåvor, för att värma upp bostad och varmvatten ger den mycket mindre CO2-utsläpp än något traditionellt fossilbränslebaserat uppvärmningssystem. Till och med vid temperaturer under 0 °C finns det värme i den omgivande luften.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår