AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

10 februari 2017

Årets bästa möbler - i ELLE Decoration Swedish Design Awards 2017

Under Designveckan i Stockholm delas alltid designutmärkelsen ELLE Decoration Swedish Design Award ut i 15 olika kategorier. De som fick pris för bästa möbel och bästa utemöbel var de här, en soffa i klassisk Howard-stil och en robust utemöbel som passar de flesta uteplatser och trädgårdar.

Årets bästa möbler - i ELLE Decoration Swedish Design Awards 2017

ÅRETS UTEMÖBEL: (bord och bänk) Overlap, TAF Arkitektkontor, Skagerak
Möblerna har underrede av lackerad metall och sits respektive skiva av rejäla plankor av obehandlat cederträ som ska bli bara blir vackrare med åren. Det något strama metallunderredet tillsammans med de rustika plankorna skapar en fin kontrast, bordet och bänken passar bra ihop, men de gör sig även bra var och en för sig.

ÅRETS MÖBEL: (soffa) Mr Jones, Alexander Lervik, Adea
När Alexander Lervik tog fram soffan, ville han modernisera den klassiska Howard-soffan med förfinade strikta och nättare linjer. Inspirationen av soffan samt Alexanders ungdomsidol, synthpopartisten Howard Jones. Nu var min idol på 80-talet också Howard Jones (jag till och med klippte mitt hår som han!) men jag kan inte se någon synth i den här soffan.... Men den känns modern trots att det är en traditionell modell och den finns i ett flertal olika färger så att den passar i princip till alla inredningsstilar.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Både utemöbeln och soffan finns hos bland annat Lännamöbler www.lannamobler.seNyckelord:

Inredning

Inspiration

Nyheter

Tips

Utomhus

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår