AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

9 april 2017

Årets idéträdgård

Det här är första gången på väldigt många år som jag inte besökte mässan Nordiska trädgårdar, även kallad Trädgårdsmässan. Det var inte för att jag inte ville men för att jag helt enkelt inte hade tid. Väldigt trist för man får så himla mycket inspiration där! Hoppas verkligen att jag hinner gå nästa vår, det är så kul att titta på alla fina trädgårdsidéer och fågelholkarna som alla skolelever har gjort. Jag har kollat igenom lite nyheter från mässan nu den idéträdgård som i år kammade hem Guld heter ”Färgstarka öar och stilla vatten” och är skapad av Hvilan Utbildning.
Motiveringen lyder så här: ”Den här trädgården gör oss glada tack vare sin färgprakt. Växtligheten skapar en fin inramning och planteringarna är mycket välkomponerade. Växtvalet är genomtänkt och växterna är i perfekt utvecklingsfas. Bron som slingrar sig över vattenytan lockar besökarnas nyfikenhet och bambuväggen skapar lummighet och trygghet.”

Hvilan utbildning tog hem jurygruppens guld i Årets idéträdgårdar.
Hvilan utbildning tog hem jurygruppens guld i Årets idéträdgårdar.

Det här tycker jag ser jättehärligt och lite annorlunda ut, gillar den blå spaljén/pergolan och de runda formerna på både planteringsytan och på den slingrande "gången". Jag gillar ju runda former framför kantiga så det här skulle jag gilla att ha i min trädgård.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Blommor

Detaljer

Inspiration

Mässor

Nyheter

Tips

Trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår