AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

10 april 2017

Årets Pelargon 2017

Nu är det mycket Årets....Årets idéträdgård, Årets trädgårdsprodukt, Årets sommarnyheter och nu även Årets pelargon. Men det är väl så den här tiden på året innan trädgårdssäsongen drar igång. I år besökte jag som sagt inte trädgårdsmässan så jag missade chansen att kika närmare på Årets pelargon, men den ser verkligen jättefin ut. Vitt ligger ju också i tiden, många vill ha bara växter med vita blommor eller helt gröna växter inomhus. Jag brukar alltid ställa ut mina pelargoner på sommaren, oj så fina de blir då!

Årets Pelargon 2017: Rosenknoppspelargon ’Kronprinsesse Mary’ Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt
Årets Pelargon 2017: Rosenknoppspelargon ’Kronprinsesse Mary’ Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt

Årets pelargon 2017 är en rosenknoppspelargon som är både romantisk och modern på samma gång. Den är bedårande söt med ett nätt växtsätt, ljust bladverk och crèmevita blommor på ranka stjälkar. Sorten är skir och gracil men med livskraft och personlighet. Sorten passar fint in i både äldre och modernare miljöer och den mjukt vita nyansen fungerar utmärkt oavsett omgivande färgsättning.

Placerad i terrakottakrukor blir den söt och charmig och framhävs de på ett fint sätt.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Blommor

Inspiration

Mässor

Nyheter

Tips

Trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår