AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

21 april 2016

Årets pelergon 2016 blev....

I morse på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar presenterades Årets pelargon. Årets variant är tålig och ska tåla både sol och regn, vind och storm (men man får se till att krukan inte blåser bort om det är storm...) och den ska vara självrensande, vilket betyder att blombladen faller av sig själva.
Sorten är ett resultat av modern förädling där en traditionell zonalpelargon har korsats med en hängpelargon och resultatet är en sort med det bästa från båda. Den har stora och färgstarka blommor från zonalpelargon och ett läderartat, blankt bladverk från hängpelargon. Växtsättet är utbrett vilket öppnar för många olika användningsområden.

Årets pelargon 2016 -  Caliente Pink Foto: Blomsterfrämjandet
Årets pelargon 2016 - Caliente Pink Foto: Blomsterfrämjandet

Årets pelargon 2016 heter Caliente Pink. Blommorna som är enkla och nästan neonrosa sitter på korta, mörka, lilaskimrande stänglar. Tittar du noga ser du att kronbladen har mörka streck och ett vitt öga. Bladverket är mörkt grönt med en mörkare zon vilket framhäver de rosa blommorna.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
  www.blomsterframjandet.seNyckelord:

Balkong

Blommor

Inspiration

Mässor

Nyheter

Tips

Trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår