AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

25 maj 2014

Attefallshus - den 4 juni avgörs det

Den 4 juni fattar Riksdagen sitt beslut om det ska bli tillåtet att bygga "Attefallshuset", ett 25 kvadratmeter stort komplementhus, utan bygglov. Om det blir ett ja så gäller de nya reglerna från den 2 juli 2014. Det som Regeringen föreslår är en ny bostadsform, komplementbostadshus, som ska kunna uppföras utan krav på bygglov. Ett bygglovsfritt komplementbostadshus löser nog inte bostadsbristen men det underlättar säkert för många som önskar extra bostadsyta för eget bruk, till tonåringen eller som gästhus. Jag har hört att en del tycker att det är påfrestande att ha svärföräldrarna boende hos sig under semestern...då kanske det här kan vara en bra lösning? Jag håller tummarna för att förslaget går igenom, jag tror att det gynnar både byggbranschen och bostadssituationen.

Attefallshus - Enkelrum 25
Attefallshus - Enkelrum 25

Hustillverkaren Enkelrum är väl förberedd och har redan modellen E25 i produktion. E25 är anpassad till de nya reglerna, inrett med både kök och badrum om man vill, och levereras helt inflyttningsklart med kranbil. Om Riksdagen säger ja till den nya bostadsformen, så innebär det till skillnad från dagens friggebodar, att ”Attefallshuset” även kan användas som permanentbostad.


EnkelrumNyckelord:

Bostäder

Bygg

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår