AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

4 november 2009

Basic & Ugo

av: Mumlan Nyhlin

Gårdagens lunch på Norksa ambassden var en riktig inspirationsboost! Utställningen 100% Norway kommer ni få veta mer om, ser verkligen fram emot att se den! Staffan Bengtsson, chefredaktör på Form, presenterade ett spännande filmprojekt han har på gång och intressanta StokkeAustad, som ritat montern för 100%, visade bilder och berättade om sina tankar kring montern. Åt god tonfisk tillsammans med bland andra trevliga Svante Öquist, chefredaktör på Elle Interiör.

Ambassaden i sig är också väldigt vacker! Ambassaden stod färdig 1952 och är ritad av norska arkitetkten Knut Knutsson, med utgånspunkt i naturen utanför. Inte alls pampigt, utan funktionellt och hemtrevligt. Norska ambassden var den första ambassaden i området på Djurgården i Stockholm. Idag finns där många ambassader och den Norksa skiljer sig markant från övriga.

Lovar att återkomma med mer information om utställningen och Norska designers! Här är några bilder från gårdagen så länge.

Glaskaraffen kommer från serien Basic, designad av StokkeAustad. Soffan heter Ugo och kommer från LK Hjelle. Båda produkterna finns med i utställningen 100 % Norway. Ursäkta mina halvdåliga bilder dock...

Norksa ambassaden i Stockholm, 100 % Norway

Norksa ambassden, 100 % Norway

Foto Mumlan Nyhlin

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Arkitektur

Inredning

Inspiration

Övrigt

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår