AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

30 juli 2014

Bauhaus lanserar Attefallshus

Från och med den 2 juli är det, som ni säkert känner till nu, fritt fram att bygga ett komplementbostadshus på upp till 25 m2 med en nockhöjd på 4 meter utan bygglov. Det enda som krävs är en bygganmälan till den kommun där det så kallade Attefallshuset skall uppföras, samt grannens medgivande i det fall det nya huset ligger närmare än 4 meter från tomtgränsen. Byggföretagen ser förstås en möjlighet att sälja färdiga lösningar här, och nu lanserar Bauhaus också ett Attefallshus. Huset heter Lillevilla och verkar vara prisvärt, 24,6 m2 samt 12,6 m2 terrass för 69 995 kr. Huset är uppdelat med tre olika utrymmen för att fungera med variation och kan användas som et fritidshus eller som en extra sommarstuga till lantstället. Om tman tittar på ritningen så skulle nog jag önska lite mer fönster. Ett fönster som sträcker sig hela vägen ovanför diskbänken och ett större där man sitter i vardagsrummet. Man kanske har väldigt vacker natur utanför som man vill titta på och så får blir rummet såklart ljusare.

lillevilla från Bauhaus
lillevilla från Bauhaus

Bauhaus lanserar sitt första Attefallshus – Lillevilla på 24,6 m2 med en terrass på 12,6 m2. Lillevilla 360-byggsatsen är komplett och leveransen innehåller allt som behövs för montering (exkl. takpapp). Golv och terassvirket är obehandlat skandinaviskt trä. Följande ingår: grundbalkar, monteringsfärdiga dörr- och fönsterelement inkl beslag, åsbjälkar, takbrädor, alla lister och skruvar, muttrar, spikar och beslag i en tillbehörspåse.

Teknisk information:
Husmått (ytter): 6,3x3,9m
Terassmått: 6,3x2m
Höjdmått: 2,57-3,25m
Lutning tak: 6 grader
Fönster/dörr glastyp: 2 glas

Bauhaus
 Nyckelord:

Bostäder

Bygg

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår