AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 april 2014

Bedragare på Blocket

Jag tänkte bara ta och tipsa om en sajt som heter Gelki där de som blivit lurade, eller varit på väg att bli lurade, vid försäljning eller köp på Blocket, har lagt ut information såsom namn, mejladress och de telefonnummer som använts vid bedrägeriet. Även Blocket har en egen säkerhetssida där man kan se hur lurendrejerierna kan gå till. Jag har själv en möbelannons ute på Blocket och jag har fått ett sms från ett utlandsnummer där det angavs en mejladress, efter att ha mejlat med "personen" så började jag bli misstänksam. Personen verkade inte veta vad annonsen handlade om, hade ingen koll på priset osv. De ville hämta möbeln för upphämtning utomlands och att jag skulle klicka på en länk för att starta ett Paypal-konto. Nu har till och med bankerna gått ut med varningar att det finns falska Paypal-sidor som ska vara väldigt lik originalsidan. Där kan man sedan ange sitt kortnummer så att bedragarna kan länsa ens konto... nu kom jag aldrig så långt eftersom jag började ana oråd redan tidigare. Personen säger sig bo i Istanbul, men då hittade jag ett exakt likadant mejl på Gelki där han i ett mejl till en annan uppgav sig bo i London. Så- var uppmärksam om något verkar lurigt, då kan det gälla nätfiske som man kallar det för, då de fiskar upp kontoinformation för att sedan tömma folks konton.

Blockets säkerhetsinformation
Blockets säkerhetsinformation

Om du köper eller säljer saker eller möbler på internetsajter så var uppmärksam. Se Blockets hemsida för mer säkerhetsinformation.

Blocket säkerhetsinfo 
G
elki Nyckelord:

Inredning

Jul

Privat

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår