AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

23 mars 2014

Behagligt ljusgenomsläpp på altantaket

Planerar du att bygga ett uterum så är det viktigt att tänka till vilket slags tak man vill ha. Det finns en hel del att välja på ute på marknaden. Ett tak har dessutom goda isolerande egenskaper. Men vill man ha ett ljust tak där ljuse skiner igenom, eller vill man ha ett helt täkt tak? Innan du börjar bygga är det viktigt att först tänka efter hur du vill använda ditt uterum eller uteplats. Vill du kunna använda uterummet under vintern måste man använda ett tak som har bra isolervärde. Kolla med din handlare vad som gäller för just den typ av tak som du är intresserad av.

Altantak av Multiglas Foto: Gop
Altantak av Multiglas Foto: Gop

På bilden är det ett kanaltak som gör att man kan njuta av dagsljuset redan tidigt på våren och långt efter att sommaren har tagit slut. Gops Multiglas värmeisolerande kanalplast passar för för uterumstak, vinterträdgårdar, altantak, terrasser och växthus. Skivorna ska ha hög bärighet och därmed har man möjlighet att bygga en enklare takkonstruktion – och på så vis släppa in mer ljus.

Tips jag hittade från Gop: Vill man kunna använda uterummet under vintern kan man använda gop Multiglas 40 mm, en takskiva med utmärkt isolervärde, U-värde 1,0. Vill du förlänga sommaren under kalla kvällar eller är ute efter ett behagligt ljusgenomsläpp passar gop Multiglas 10 eller 16 mm med U-värde 2,5 respektive 2,0.

Taket kommer från GopNyckelord:

Bygg

Inspiration

Ljus

Övrigt

Tips

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår