AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

21 december 2012

Behåll lugnet i julruschen

Julen är en högtid där många ställer väldigt höga krav på sig själva. Hemmet ska vara tipp topp och det ska vara julgardiner, julgran, tomtar överallt och dopp i grytan och klappar till överflöd. Men det är du som bestämmer! Själv har jag de två senaste åren satsat på plastgran så slipper jag oroa mig att allt barr ska ligga på golvet om jag reser bort ett par dagar. Sen har jag sett till att det ska vara så enkelt som möjligt kring maten. Mamma tar med skinka, pappa tar med köttbullar, syrran fixar en kaka till kaffet och så kokar jag potatis, gör en sallad och steker prinskorv. Sedan några färdiga burkar med mimosasallad, sill och så vidare. Då blir det inte alls svårt! Vill någon ha något annat så får de ta med det. Många jag känner slopar julkorten och gran helt och ställer istället fram en stor tomte och lägger klapparna kring den. Jag tycker att man ska göra så mycket som man mäktar med så att man kan njuta av julen och inte somna av utmattning framför Kalle Anka.

Hjärta Åhléns Foto: Annika Rådlund
Hjärta Åhléns Foto: Annika Rådlund

Att hänga upp några dekorationer i fönstret kan vara ett alternativ till granen. Det är du som bestämmer nivån på julbestyren och håll fast vid det så behöver du inte bli stressad av vännernas bilder på facebook på julbak, granar och pepparkakshus. Förenkla julen så att den blir enkel och trevlig.Nyckelord:

Besök

Inredning

Jul

Julpynt

Privat

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår