Billigare väggfärg lika bra

Billigare väggfärg lika bra

Enligt Testfaktas test, där man provat olika väggfärger så är det inte så stor skillnad på de billiga och dyra färgerna, förutom priset. Det man kan se i testet är att det kan skilja mellan antalet torktimmar och övermålning av fläckar. Om en färg är tunnare så kan det behövas fler strykningar över en fläck innan färgen är täcker. Prisskillnaden, 379 kr och 1285 för en dyrare 10-litersburk, kanske gör att det är värt mödan om man väljer den billigare färgen om det bara är torktiden som skiljer? Bäst i test blev Nordsjö Innova silkesmatt (1200 kr/10 l) och Bästa täck och bättringsförmåga och Billigast var Rustas väggfärg Reflekt nyans (379kr/10 liter).
Nordsjö Inova Silkematt som blev bäst i test ska ge väggarna en matt yta som skimrar som silke. Dett går att välja mellan flera v nyanser och trots att färgen är matt, är den avtorkningsbar och tålig.

Rustas Svanenmärkta väggfärg Nyans ger mycket för pengarna. Det visar tester från såväl testpiloter via företaget Smartson som oberoende tester från företaget Testfakta. När företaget Testfakta nyligen lät laboratorietesta inomhusväggfärg från sju olika fabrikat med mycket varierande prisklasser, visade Rusta att man ger mycket för pengarna. Väggfärgen Nyans fick näst bäst i test med genomgående höga testresultat, och var dessutom billigast.

Tidigare i år utförde Rusta tillsammans med testföretaget Smartson ett färgtest. Av de utvalda testpiloterna som slutförde testet rekommenderade 95% färgen till sina vänner. Positiva egenskaper som nämndes var, utöver priset, att färgen var Svanenmärkt och hade bra täckförmåga. Rusta väggfärg Nyans har i dagsläget 18 kulörer som till hösten kommer att utökas till 21. Färgen som är mycket lättmålad och luktsvag finns i burkar om 2,5 liter och räcker till 18-20 m² per strykning. Färgen Vit finns även i 10-litersburk.

Se Testfaktas resultat här
Nordsjö Idé & Design
Rusta

Gilla gärna Allt om bostad på facebook 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus