AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

19 juni 2017

​Biologiskt ogräsmedel utan restämnen i jorden

I takt med att vi blir mer och mer miljömedvetna så kommer även nya produkter ut på marknaden som ska vara snälla mot vår natur. Neudorff är ett exempel när det gäller naturliga produkter för en levande trädgård. De fokuserar på hobbyodlarens behov i första hand och ekologi och hållbarhet är viktiga delar i deras produkter. För närvarande producerar det anrika familjeföretaget allt från naturligt gödsel till bekämpningsmedel mot myror.

Oavsett vad det är för märke du köper på bekämpningsprodukter, så läs informationen som står på förpackningen. Miljövänliga produkter är förstås alltid att föredra.

Miljövänligare bekämpning i trädgården med Neudorff
Miljövänligare bekämpning i trädgården med Neudorff

Ogräs Effekt från Neudorff är ett biologiskt ogräsmedel baserat på naturliga fettsyror med pelargonsyra. Ämnet bryts ner helt i jorden och ska inte lämna några restämnen som påverkar miljön eller annan växtlighet. Ogräs Effekt är en bladherbicid, vilket innebär att bladen dör när de sprayas eftersom den viktiga fotosyntesen slås ut och växten dör. Beroende på vädret kommer effekten inom några timmar – sol och värme gör att bladen snabbare tar upp Ogräs Effekt.
Sprayen ska inte påverka vedartade delar av växter. Det innebär att den är bra att använda under till exempel träd och buskar som inte påverkas mer än att enstaka blad kan vissna.

Nyhet: Ogräs Effekt Spray 3 liter är en färdigblandad lösning i praktisk dunk för direkt applicering med munstycket det medföljande munstycket.
Finns också som färdigblandad lösning i 1-liters sprayflaska samt som koncentrat.

Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.miljocenter.comNyckelord:

Nyheter

Övrigt

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår