Blått är flott - härliga nyheter till köket

Blått är flott - härliga nyheter till köket
Jag har alltid, sedan mitt första hem, haft blå inslag i köksporslinet. Jag har försökt att "ta mig ur det", men fastnar på något sätt alltid där ändå. Om jag går i en butik och tittar på tallrikar så brukar jag alltid fastna för de i lite engelsk stil med blå dekor... Nu har ju Rörstrand kommit med en ny porslinsserie, Inblue, som har blivit väldigt omskriven. Den är gjord genom ett designsamarbete mellan formgivaren Monika Förster och Rörstrand (något jag nyligen skrivit om) - så jag kan ju inte vara helt fel ute när det gäller blått...
Royal Copenhagen har också kommit med en blå mugg i sin Contrast-serie med trendiga kaffe och nespressomuggar. Men allt behöver såklart inte vara blått, blir man som jag lite less på det ibland så kan man kasta in en mer färgsprakande pryl - som till exempel Nadja Wedins färgsprakande bricka. Den förgyller vilken gråblå dag som helst.

Härliga köksprylar som är både blå och trendiga just nu:

Färgsprakande bricka
Nadja Wedins påfågelsbricka blir en riktig färgklick i köket med både sina röda, gula och turkosblå inslag. Brickan är tillverkad i Sverige av formpressad björk som är laminerad. Tål maskindisk.
www.nadjawedindesign.se (bild på bricka)
--------------------------------------------------
Fint för fikat
Blått är flott, men är bara en av färgerna i sortimentet av Contrast-muggar som nu består av totalt 15 inbjudande färger. En annan nyhet i sortimentet är en mugg i miniatyrstorlek, som gjord för espresso, glögg eller andra små njutningar. www.royalcopenhagen.com (blå mugg)
-----------------------------------------------
Inblue
Rörstrands nya vardagsservis Inblue finns även helt i vitt och heter då Inwhite. Går att mixa och matcha som man vill.
www.rorstrand.se (bild på servis)
-----------------------------------------
Turkosblått bruksglas
Kartio är Kaj Francks klassiska glasserie för Iittala från 1958. Dricksglasen finns i två olika storlekar och i flertalet färgnyanser. Finns även som kanna.
www.iittala.se
-------------------------------------------
Iittala
Nadja Wedin
Royal Copenhagen
Rörstrand

Facebook Twitter Google Plus Google Plus