AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

14 juni 2014

Bo i en flyghangar, på en flotte eller på en fyr i Sverige

Airbnb är en bostadsförmedling på nätet, där semesterhem hos privatpersoner hyrs ut. Det finns 600 000 boenden världen över att välja på. Genom sajten kan du hyra allt ifrån slott till trädkojor.Airbnb har listat några av sajtens mest roliga och ovanliga boenden i Sverige, perfekt om man vill hålla sig på hemmaplan, och varför ska men egentligen åka bort under sommaren när det är som finast här. Vad sägs om att hyra en egen fyr eller en privat ö? Eller leva ut barndomsdrömmen och leva som en pilot på en flyghangar?

Flotte, Visby och Flyghangar. Foto: Air bnb
Flotte, Visby och Flyghangar. Foto: Air bnb

Upptäck Stockholms skärgård från din privata flotte, Byslingan, Ingarö, Stockholm, pris från 900 kronor
Upptäck Stockholms vackra skärgård från en 21 kvm stor handgjord flotte som drivs av en motor med 25 hästkrafter med en maxhastighet på tre knop. Flotten tar upp till 15 passagerare. Flotten är belägen på Ingarö, 30 minuter från Stockholm, med närhet till Strömma Kanal där man kan tanka själv. Flotten är utrustad med två tält, grill, bord och stolar, oljelampa och gasspis. Allt du behöver ta med är din egen sovsäck.

Bo i hjärtat av Visby med utsikt över ringmuren och havet, Gotland, pris från 804 kr
I detta charmiga hus i hjärtat av Visby kan du njuta av solnedgångar över havet och den fantastiska ringmuren. Från huset är det nära till promenader, havet, restauranger, affärer, parker och Botaniska Trädgården. Det lilla huset, som är centralt beläget några minuter från Stora Torget, ger en känsla av både lantliv och stadsliv på samma gång. I huset finns två rum, varav ett är sovrum med en stor dubbelsäng samt pentrykök. I huset finns både internet, tv och böcker. Till huset hör en grönskande trädgård full av liv, med rosor, fikon och örter samt katterna Cola, Susi och Puttis.

Bo som en fyrvaktare på din egen ö – Agön, Snäckmor Gävleborg, pris från 2000 kronor
I Agöarkipelagen finns den ödsliga Agön och det unika fyrkomplexet mitt i ett vackert naturreservat. Fyren grundades år 1860 och har varit verksam sedan. I anslutning till fyren finns en grupp av småhus inklusive ett bageri, tvätthus, vedförråd, mistlurstuga, båthus och en bunker. De två huvudbyggnaderna har två lägenheter med separata ingångar och separata kök. Det enda sättet att ta sig till ön är med båt. Båtresan till ön arrangeras av värden.

Bo i en flyghangar – Gotland, Bunge flygfält, pris från 421 kronor
Bunge flygfält, med närhet till både natur och hav, är ett privatägt flygfält som ligger söder om Fårösund på norra Gotland. Boka en tur med ett av flygfältets flygplan och ta en tur över Fårö och Ingmar Bergmans hus. Bungemuseet är ett historiskt friluftsmuseum och ligger på andra sidan vägen från flygfältet. Här finn ett  kafé med mat och fika. Med Airbnb kan du övernatta i flyghanagren med reliker i form av både gamla propellerplan och stridsflygplan från flygvapnet

 

AirbnbNyckelord:

Bostäder

Hotell

Hus

Nyheter

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår