AlltomBostad

Boka din elektriker

Boka din elektriker

När du behöver en behörig elektriker är Elkedjan rätt installatör att kontakta! Sedan 45 år tillbaka har Elkedjan levererat installation och service. Under Elkedjan Teknik har vi idag över 1500 anställda elektriker. Vi arbetar över ett brett spektra, allt i från enkel heminstallation till avancerad projektering inom industri och bygg.

Här kan du enkelt & smidigt boka din elektriker!

Vad gör en elektriker?

Ulf Bäckrud arbetar som elektriker på Elkedjan Elektroarmatur i småländska Gnosjö sedan 23 år tillbaka. Vad gör en elektriker i sitt dagliga arbete?

"Att vara elektriker är ett varierande yrke. Ibland är man hos en privatperson och drar exempelvis nya ledningar, lägger värmegolv, byter element eller installerar en värmepump. Privatpersoner behöver ofta hjälp vid renoveringar av kök och badrum. Ibland byter elektrikern armaturer, sätter upp kabelstegar eller gör maskin-inkopplingar på en industri. Säkerhet är i fokus och en elektriker drar exempelvis tele- & dataledningar, installerar inbrotts- & brandlarm samt kameraövervakning."

Behörig elinstallatör

Många husägare vet att det inte är tillåtet att ändra eller utöka något i den fasta installationen. Felaktig montering medför livsfara och brandrisk! Däremot vet inte alla att det är viktigt att anlita en elektriker från en behörig elinstallatör.

Vad får en ”hemmafixare” göra med elinstallationerna i sitt hus?

Det är inte tillåtet att ändra eller utöka något i den fasta installationen. Däremot får man som ”hemmafixare”, om du är helt säker på hur man gör, byta propp-säkringar, strömbrytare och vägg- och lamputtag. Man får dock inte byta från ojordat till jordade uttag. Du får som ”hemmafixare” montera stickproppar, skarvuttag, apparatuttag, lampproppar, lamphållare och sladdströmbrytare.

All nyinstallation av till exempel fasta ledningar, rör, dosor och uttag får bara göras av en behörig elektriker, det är alltså inte tillåtet som ”hemmafixare” att ändra eller utöka något i den fasta installationen.

OBSERVERA att även om du är händig så går det inte att chansa! Felaktig montering medför livsfara och brandrisk! Bedöm riskerna innan arbetet påbörjas och skruva gärna ut eller slå av säkringen.

Läs mer på vår hemsida