AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

30 december 2014

Boktips: Belysningsboken - så ljussätter du inomhus

Ljussättning är ju inte helt enkelt, för hur ska man ljussätta för att ett rum ska upplevas större och ljusare istället för att kännas murrigt. Hur gör man för att det inte ska bli en röra av olika lampstilar och lampsladdar?
I Belysningsboken: så ljussätter du inomhus av Torbjörn Eliasson så finns väldigt många inspirationsbilder från olika hem samt anvisningar och tips om hur man ska tänka när man planerar belysningen. Författaren har har mer än tjugo års erfarenhet som ljusdesigner och han undervisar inredare runt om i världen och han har även gjort flera armaturer för Ikea och andra belysningsföretag. Så man förstår att han vet vad han pratar om.
Jag har tagit till mig tipset om att använda spotlights monterade på strömskenor för att ha möjlighet att montera och flytta spottarna efter behov. Då kan man till exempel belysa tavlor eller en speciell möbel om man vill. Jag blev väldigt inspirerad av boken och det finns både tips för den som har lägenhet och hus, både från det allra enklaste - hur man belyser i ett sovrum till hur man kan belysa köksöar, trappräcken, instrument osv.

Belysningsboken : så ljussätter du inomhus
Belysningsboken : så ljussätter du inomhus

Belysningsboken : så ljussätter du inomhus av Torbjörn Eliasson (inbunden, 2014). Boken innehåller temakapitel som lyfter enskilda rum och funktioner och som ger prov på hur man kan använda ljusfärger, ljuskällor och armaturer för att skapa olika effekter. Hos www.bokus.com kostar boken 253 kr.Nyckelord:

Belysning

Böcker

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår