Boktips! Pizza på surdegsbröd och goda bullar!

Boktips! Pizza på surdegsbröd och goda bullar!

Nu är det väldigt många som skippar bröd i sina dieter, men jag är en av dem som tycker att det är okej att äta bröd - om det är med måtta. Som med allting annat. Det här är Martin Johanssons tredje bok om bröd. I den här boken har han fokuserat på ett sätt som han gillar att baka, utan degblandare, men det går förstås att använda det om man vill.
Det finns fyra grundrecept på pizza, där två är med vanlig färsk jäst och sedan är det två som bakas av surdeg och alltså tar lite längre tid. Surdegspizza, det vill jag prova! Vad sägs om "vit och grön pizza med pesto, kapris och parmesan?" Låter fantastiskt tycker jag!
Han delar också med sig av recept på bullar (kanel, kardemumma, äppel, choklad och blåbär) samt olika sorters matbröd. Ingredienserna är angivna i viktmått för att han tycker att det är enklare, om man inte har en våg så finns det volymmått också.

Bröd och pizza- surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar med recept , beskrivningar och tips. Boken innehåller fina foton på matt papper, fotograf Tina Axelsson och Martin Johansson själv. Utgiven av bokförlaget Natur & Kultur Pris 189 kr på Adlibris.

Adlibris
Natur & Kultur

Facebook Twitter Google Plus Google Plus