Boktips: Spisvärme av Sigrid Bárány

Boktips: Spisvärme av Sigrid Bárány
Häromdagen intervjuade Sigrid Bárány, vinnare av förra årets Mästerkock på TV. I fjol gav hon ut den här boken Spisvärme - mat med känsla, som handlar just om att laga mat efter känslor. Den är fylld av hennes egna recept och bilder på henne tillsammans med mat. Kul och färgglatt! Hon jobbar precis på en till kokbok som ska släppas i höst, så ska man hinna laga igenom de här recepten innan den nya kommer så är det bäst att börja nu... Med glimten i ögat hävdar Sigrid Bárány att hon älskar "brun mat" med retrokänsla. Men hennes kokbok rymmer också festmat som Pavlova med lime- och passionscurd, tjejfavoriter med doft av medelhavet, uppiggande recept som Thailändsk kycklingsallad och inte minst skamlös njutmat som Chokladfondant med körsbärsglass. 2012 vann Sigrid Bárány Sveriges Mästerkock, tävlingen där okända matlagare från Sveriges alla hörn får visa vad de kan. Boken är utgiven av Bonnier Fakta, 195 kr hos Adlibris.
Facebook Twitter Google Plus Google Plus