Boktips: Texmex från grunden!

Boktips: Texmex från grunden!

En bok för alla som gillar att laga mat hemma - och om man gillar texmex mat förstås. Jag älskar den typen av mat, och jag tror att jag fastnade för den då jag bodde i Arizona i USA ett tag. Där har maten tydliga influenser från Mexiko, som staten gränsar till. Det suveräna där är att det också finns snabbmatkedjor där med texmexmat, som känns mycket fräschare än hamburgare och strips. Men som sagt så är det ju så att om man lagar maten själv - så vet man vad det är i den.
Den här boken innehåller en mängd fina serveringstips och en helt ny matvärld öppnar sig! Grunden ser ut så här; "Det första man måste veta om att laga texmexmat är att det är kul och färggrann mat som smakar väldigt mycket. Så ta i med limen och chilin. Det andra är: Inga konserver, burkar eller plastförpackningar får användas. Här gör vi allt från grunden." Vad sägs om att göra egna tortillas, hetaste chilisåsen (den hoppar jag över), baja fish tacos-den kungligaste av alla tacos och chokladmarrängpaj till efterrätt? Ja, inte mig emot.

Författaren Jonas Cramby har hämtat inspiration till receptboken Texmex från grunden i bland annat Texas, New Mexiko och Kalifornien. Utgiven av Natur & Kultur. Pris 189 kr, Adlibris.


Adlibris
Natur & Kultur

Facebook Twitter Google Plus Google Plus