AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

24 januari 2017

Bra grej till verktygslådan - spänningsprovaren Voltage Pen!

Bra att ha pryl att ha i verktygslådan är en spänningsprovare, ni vet så man ser om det är ström i eluttaget eller till exempel i taket där lampan ska sitta. Oavsett om du fixar och trixar själv med lampor eller sätter dit en ny strömbrytare, eller om någon annnan gör det åt dig, så är det ju väldigt skönt att veta att inte strömmen är på...
För även om man stänger av strömmen eller dra ur en propp så tycker jag alltid att det känns olustigt - för tänk om man tagit ur eller slagit av fel propp? Eller att någon annan slog av strömmen och jag slog på den istället?
Ja, hursomhelt, med den här lilla prylen som kostar under en hundring så vet man hur det ligger till. Voltage tester pen från Schneider Electric till exempel är en lättanvänd testpenna som har både ljud- och ljusindikering. På några sekunder får du reda på om det finns ström i vägguttag, strömbrytare och andra elektriska apparater.

Spänningsprovare Voltage tester pen Foto: Schneider Electric
Spänningsprovare Voltage tester pen Foto: Schneider Electric

Med en sådan här pryl kan man se om det är ström i vägguttag eller strömbrytare. Det finns ett flertal olika varianter på marknaden, den här kostar 90 kr och kommer från Schneider Electric. Citronerna ingår inte.

De har även en billig fuktmätare i sitt sortiment, den kan du läsa om här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.schneider-electric.com/seNyckelord:

Elektronik

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår