Braskamin i sovrummet

Braskamin i sovrummet

Men hur härligt ser inte det här ut då? Govärme i sovrummet.... det skulle jag verkligen vilja ha också. Snickaren gjorde inte ett jättebra jobb med isoleringen i golvet i sovrummet så det drar alltid lite kallt där mellan golvplankorna. Ja, det är ju bara på vinterna förstås som man lider av det, övriga årstider är det bara svalt och skönt tycker jag. Jag har en skorsten vägg i vägg med sovrummet ( i köket) så där skulle det kanske gå att montera på en sådan här. Det här är en av de nya modellerna från Contura, jättefin tycker jag och med täljsten runtom håller den värmen bra också.

Om du också funderar på att installera en braskamin i huset måste du först göra en bygganmälan. Är du osäker på vad som gäller i din kommun kan du ringa till stadsbyggnadskontoret. I bygganmälan ska man oftast ange Typgodkännandenummer, detta har nu ersats av Prestandadeklaration. Mer info finns här.

Contura 720T är en av Conturas nya kaminer, den har en fin omramning av värmelagrande täljsten vilket gör den extra effektiv. Går att få i glas eller plåt med anslutning till uteluft och skorsten. Contura 700-serie finns att köpa hos återförsäljare i hela landet. Contura 710 kostar till exempel från 15 900 kronor och Contura 720T (den här modellen med täljsten) kostar från 22 900 kronor.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
www.contura.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus