Bygg ett matbord -steg för steg

Bygg ett matbord -steg för steg
Anza har gjort fyra nya säsongsaktuella inspirationsfilmer för hemmafixaren. Ett av dem är ett härligt matbord som jag är väldigt sugen på att göra. Det skulle vara superfint ute på terrassen. Till matbordet har de målat de obehandlade brädorna i olika härliga kulörer och lasyrer och sedan satt ihop dem till en bordsskiva och placerat dem på vita bockar. Jättefint!

BYGG ETT MATBORD – STEG FÖR STEG

1. Maskera nio obehandlade brädor med måtten 1 600 x 95 mm med tesa Precision. Några ytor laseras och de ytor som ska täckmålas, grundas först med grundfärg. Täckmåla sedan ytorna två gånger med fönsterfärg för ett hållbart slutresultat. Till lasyren används en Elite lackpensel och till täckfärgen används en Platinum snedställd lackpensel.

2. Ta bort maskeringstejpen och låt brädorna torka. Lägg brädorna upp och ned och sätt ihop dem med tvärgående och diagonala reglar.

3. Placera bordskivan på vita benbockar.

4. För att få fram en sliten och rustik look på bordet, sandpappra brädorna.

Men hjälp av obehandlade brädor, färg och penslar visar Anza i sin nya instruktionsfilm hur hemmafixaren enkelt kan bygga ett eget färgstarkt bord till uteplatsen. Se Anzas instruktionsfilm här.

 

Anza
G
illa gärna Allt om bostad på facebook

Facebook Twitter Google Plus Google Plus