AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

13 juli 2011

Bygg leksaker i trä med barnen!

Svårt att aktivera  barnen på semestern? På sidan byggbeskrivningar.se finns en broschyr, under länken Byggtips barn, som heter Bygg i trä med Fixa och Trixa.  Där finns det bilder på vad man kan tillverka av trä. Innehållet är inspiration och byggtips för barn i åldrarna 5-12 år. Broschyren är på 28 sidor och syftet med den är att barnen ska finna glädjen  i att bland annat kunna skapa egna leksaker genom att bygga i trä. Några exempel är: memoryspel, styltor, hängare, klossar, figurer, kaninbur, bollplank, fågelholk och affär. Broschyren  visar också de vanligaste verktygen och berättar om skogen och träden.
Själv blev jag väldigt inspirerad att plocka fram våra verktyg och låta lillen hamra på några spikar. Jag ska köpa några små trähjul så att man i alla fall kan göra en liten bil av en träkloss. Det viktigaste är ju att göra något tillsammans och komma igång och börjar snickra och bygga. Det är ju först genom att pröva sig fram som man lär sig hur man ska göra. Är man lite tuffare så drar man igång och bygger en lådbil av några gamla barnvagnshjul!

Bygg leksaker i trä med barnen!

Foto: Skogsindustrierna

Beställ eller ladda ner broschyren Trixa & Fixa

Trä & ByggandeNyckelord:

Barn

Bygg

Inredning

Prylar

Tips

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår