AlltomBostad
 

Bygga fall i våtrummet

I våtrum är det viktigt att golvet har ett fall till golvbrunnen som leder ner vattnet i brunnen.

Vid all golvspackling måste underlaget vara rent och fritt från fett och lösa partiklar. Du kan slipa eller fräsa – och naturligtvis dammsuga innan du lägger på primer och sedan spacklar.

Använd inte rengöringsmedel eftersom det kan påverka slutresultatet. Ju torrare underlag, desto bättre slutresultat. Läs noga på förpackningen om förbehandling och blandning.

Prima golvytan

Borsta ut primern över hela golvytan med en långskaftad borste.

Starta med att prima hela golvytan med weber.floor 4716 primer. Låt primern torka och bilda film.

Avstängarlist

Placera en avstängarlist runt området för fallet.

Placera en avstängarlist runt fallområdet (finns i byggmaterialhandeln). Välj 15 mm list för mindre fall och 30 mm för större. Alternativt kan du spika ihop en träram. Täck golvbrunnen med en trasa eller liknande för att undvika stopp i avloppet.

Spackla/avjämna golvet

Häll inte avjämningsmassan närmare än 50 cm från avstängningslisten. Avjämningen fortsätter flyta av egen kraft.

Häll ut avjämningsmassa t.ex. weber.floor 120 Reno DR eller weber.floor 644 värmegolvspackel.

Börja längst bort från brunnen. Gå inte närmare avstängningslisten än ca 50 cm. Spackelmassan fortsätter av egen kraft att flyta fram till avstängarlisten.

Se till att spackelmassan bygger upp ca 10 mm på avstängarlisten så att du kan bygga ett fall därifrån och ned till brunnen.

Bygg upp lutning

Bred ut tjock spackelmassa med en stålspackel.

När avjämningsmassan börjar stelna, tar du bort avstängarlisten. Bred ut tjockt spackel, weber.floor 4040 combi rapid, över fallområdet med hjälp av en bred stålspackel. Bygg upp en jämn lutning runt brunnen.

Finjustera fallet

Efterjustera lutningen med regel och finjustera med fin stålspackel.

Efterjustera lutningen med en regel.

Finjustera om det behövs runt golvbrunnen med en smal stålspackel.

Bygga fall på mindre ytor i våtrum

Följande gäller när du ska bygga fall på mindre ytor, till exempel en duschplats: Starta med att prima hela ytan med weber.floor 4716 primer. Låt primern torka och bilda film.

Bygg sedan upp fall med spacklet weber.floor 4040 combi rapid DR som du blandar till pastakonsistens och arbetar ut med en bred stålspackel. Efterjustera lutningen med en regel. Finjustera om det behövs runt golvbrunnen med en smal stålspackel.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår