AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

22 juni 2013

Byta hem med någon under semestern?

Att byta hem med någon under semestern är verkligen en genial idé tycker jag. Då får man bo i ett personligt hem samtidigt som man integreras mer i området man bor i, till skillnad från när man bor på hotell. Om man i stället lånar någons hus eller lägenhet så får man grannar och kan lättare komma in i hur det skulle vara att bo där "på riktigt". Och egentligen behöver man inte åka långt för att få ett miljöombyte och slippa de flesta måsten. Man kan ju byta med någon i en annan del av Sverige, eller i något av våra grannländer, Jag har precis spanat in ett fint hus med pool i Finland... Jag tror också att man inte ska tänka att det hem man har är för litet eller för enkelt, många vill ha en enkel getaway också. Kanske är det något i området som lockar bostadbytaren mer än bostaden. Fiskevatten? Squaredancefestival? Fjällvidder? Ridhus? Vandringsleder? Ja, kanske är det just det du har runt husknuten som lockar någon annan mest. Tänk er någon som bor i mitten av hektiska Berlin till exempel, för dem kanske det är en dröm att bo en vecka eller två i ert hem eller er sommarstuga. Medan du kanske skulle uppskatta en citysemester med designutställningar, hippa klubbar, shopping och spännande restauranger.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Det finns flera sajter med hembyten på nätet. En av dem är Hembyte.nu där de även har en ”Sista Minuten” funktion med medlemmar som vill byta med dig inom 2 veckor!

Hembyte

(Hemmet på bilden har inget med inlägget att göra)

 Nyckelord:

Hus

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår