AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 maj 2012

Cate & Nelson - inreder som en spansk fest!

På Designgalleriet i Stockholm pågår just nu utställningen ”Feria 2012” med färgsprakande sittmöbler och spanska pappersblommor i taket. Med färg och form firar designstudion Cate & Nelson från Eskilstuna den spanska exotiska festmånaden Feria.
Cate Högdahl från Strängnäs och Nelson Ruiz-Acal från Sevilla Spanien, är ansiktena bakom Cate & Nelson och de har etablerat en designstudio i Eskilstuna. Just nu arbetar de med bland annat David Design och Blå Station. Cate & Nelson vill gärna att deras möbler ska erbjuda något mer än vad som förväntas och ser gärna att det finns med ett humoristiskt perspektiv.
På utställningen visas produkter från David Design blandat med specialtillverkade sittmöbler i textilier från danska textilföretaget Gabriel, allt med referenser till den årliga spanska festen. Själv gick jag igång på kombon med spanska souvenirdockor tillsammans med pelargoner. Medelhavskänsla direkt!

Foto: Designgalleret
Foto: Designgalleret

Utställningen "Feria 2012" pågår på Designgalleriet i Stockholm 10 maj-2 juni-2012.

 

DesigngallerietNyckelord:

Blommor

Detaljer

Nyheter

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår