AlltomBostad
Cembrit AB

Visa alla produkter från: Cembrit AB

Fasader från Cembrit AB

Cembrit Rock / Minerit Concept - Se mer på vår hemsida

Cembrit Rock / Minerit Concept

En stark och styv fibercementskiva van vid nordiskt klimat. Fasadsockelskiva med yta av krossad natursten.

Den ruttnar och möglar inte och angrips inte heller av gnagare eller hackspett. Cembrit Rock basskiva är cementbunden och har armering av cellulosafibrer. Skivans höga pH motverkar mögelpåväxt. Cembrit Rock kan grävas ned i mark utan att påverkas negativt. Skivan tål att exponeras som den är.

Cembrit Panel - Se mer på vår hemsida

Cembrit Panel

Cembrit Panel är större fibercementskivor som är avsedda att täcka större ytor eller användas på svåråtkomliga ställen. Produkten lämpar sig särskilt väl som ersättning för plywood i områden som ofta utsätts för regn och fukt, t.ex. fasadband och kupfönster. Fibercementpanelerna kan monteras på samma sätt som motsvarande produkter i trä. Fibercementen har utmärkta egenskaper – den ruttnar inte, spricker inte, slår sig inte och behöver inte målas om. Skivornas typiska livslängd är 60 år och de ger maximalt skydd mot väder och vind. Cembrit lämnar 15 års garanti. De finns i två utföranden: med slät yta eller med mönstrad cederyta. Skivorna lackas i fem olika kulörer med färgalternativ som matchar Cembrit Plank.

Cembrit Plank - Se mer på vår hemsida

Cembrit Plank

Cembrit Plank av fibercement är en idealisk lösning vid byte av träfasader som annars kräver mycket underhåll. Fibercementplankorna kan monteras på samma sätt som träfasader och fibercementen har utmärkta egenskaper – den ruttnar inte, spricker inte, slår sig inte och behöver inte målas om. Cembrit Plank har en lackad yta som ger konsekvent täckning och finns i 14 olika nyanser. Skivornas typiska livslängd är 60 år med maximalt skydd mot väder och vind och Cembrit lämnar 15 års garanti. Vi erbjuder ett brett spektrum av designalternativ och specialfärger kan fås på begäran. Finns med trämönster eller med slät yta.

Cembrit Windstopper  / Minerit Concept - Se mer på vår hemsida

Cembrit Windstopper / Minerit Concept

Skiva av cement och kalkstensfiller armerad med cellulosa- och polypropenfibrer, för vindskydd i yttervägg. Skivan har slät, cementgrå yta. I skivan ingår även tillsats av vattenavvisande medel. Klassificerad som ytskikt klass 1. Typgodkänd som obrännbart material vid användning som vindskydd i yttervägg eller som underlag för taktäckning.

Väggelement 70 % starkare med Cembrit Windstopper jämfört med utvändig gips
Vindskyddsskivan Minerit Windstopper 4,5 mm har provats av LTH med avseende på skivverkan.

Cembrit Transparent - Se mer på vår hemsida

Cembrit Transparent

Cembrit Transparent kombinerar det bästa ur två världar. Den genomfärgade fibercementskivan syns igenom lacken och avslöjar sitt ursprung. Den visar upp sin inre styrka. Den semitransparenta eller helt genomskinliga lacken skyddar och bevarar så att ytan blir tålig.

Cembrit Construction  / Minerit Concept - Se mer på vår hemsida

Cembrit Construction / Minerit Concept

En stark och styv fibercementskiva van vid nordiskt klimat. Ett mineraliskt underlag för ”betongfärger”. Cembrit Construction är en grå frostbeständig fibercementskiva som alltid bör målas av estetiska skäl. Dessutom är skivorna robusta. Skivorna är också brandsäkra och P-märkta för användning i BR-1 byggnad även på träläkt.

Cembrit Cover - Se mer på vår hemsida

Cembrit Cover

Cembrit Cover är perfekt om du föredrar starka färger och djärv design. Den naturligt grå basskivan av fibercement täcks helt av ett lager vattenbaserad akrylfärg. Välj mellan våra 26 standardfärger och mer än 2000 NCS®©-färger.

Cembrit Patina - Se mer på vår hemsida

Cembrit Patina

Cembrit Patina har en naturlig yta. De är genomfärgare och slipade. De är kryddade med en naturkraft. Detta ger ofta olika natureffekter med liv i ytan. Ibland är det ett diskret mönster, ibland bara skiftningar över fasaden. De åldras också med personlighet och värdighet allt eftersom dagar blir till år. Tid ger patina.

Cembrit Solid - Se mer på vår hemsida

Cembrit Solid

Det speciella med Cembrit Solid är att de är genomfärgade. Varje grundfärg matchas av en heltäckande målad yta i spännande och tålig färg. Väljer du Cembrit Solid för att ge en fasad en särskild färg, har alltså fasadskivornas alla ytor samma färg. Även i utsågningar eller förborrade hål. Cembrit Solid finns i våra 17 standardfärger och mer än 2000 NCS®©-färger.

Lokala återförsäljare

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår