AlltomBostad
 
Cembrit AB

Visa alla produkter från: Cembrit AB

Fasader från Cembrit AB

Cembrit Rock - Klä in fula marksocklar - Se mer på vår hemsida

Cembrit Rock - Klä in fula marksocklar

En stark och styv fibercementskiva van vid nordiskt klimat. Fasadsockelskiva med yta av krossad natursten. Den ruttnar och möglar inte och angrips inte heller av gnagare eller hackspett.

Cembrit Rock basskiva är cementbunden och har armering av cellulosafibrer. Skivans höga pH motverkar mögelpåväxt. Cembrit Rock kan grävas ned i mark utan att påverkas negativt. Skivan tål att exponeras som den är. Färgskillnader kan förekomma såväl inom skiva eller mellan skivor. Skivan kan även användas som dekorativ fasadbeklädnad t ex som accent till de andra typerna av fasadskivorna.

Cembrit Panel - Fasadpanel i hållbar fibercement - Se mer på vår hemsida

Cembrit Panel - Fasadpanel i hållbar fibercement

Cembrit Panel är större fibercementskivor som är avsedda att täcka större ytor eller användas på svåråtkomliga ställen. Produkten lämpar sig särskilt väl som ersättning för plywood i områden som ofta utsätts för regn och fukt, t.ex. fasadband och kupfönster. Fibercementpanelerna kan monteras på samma sätt som motsvarande produkter i trä. Fibercementen har utmärkta egenskaper – den ruttnar inte, spricker inte, slår sig inte och behöver inte målas om. Skivornas typiska livslängd är 60 år och de ger maximalt skydd mot väder och vind. Cembrit lämnar 15 års garanti. De finns i två utföranden: med slät yta eller med mönstrad cederyta. Skivorna lackas i fem olika kulörer med färgalternativ som matchar Cembrit Plank.

Cembrit Plank - Bekymmersfri fasad med äkta träkänsla. - Se mer på vår hemsida

Cembrit Plank - Bekymmersfri fasad med äkta träkänsla.

Ett bra alternativ till träpanel
Fibercementplank och panel från Cembrit är avsedda att användas som fasadbeklädnad med ett vindtätt membran. De har tillverkats i material som består av giftfria, oorganiska råmaterial och är fuktsäkra under och efter monteringen.

Perfekt för byte av skadad träpanel så att du slipper det framtida omfattande underhållet. Kan användas som fasadbeklädnad, inklädnad takfot och undertak ute, fönsterkupor, fasadband, på garage m.m.

Användningsområde: Alla typer av fasader.

Cembrit Windstopper - Vindskydd - Se mer på vår hemsida

Cembrit Windstopper - Vindskydd

Skiva av cement och kalkstensfiller armerad med cellulosa- och polypropenfibrer, för vindskydd i yttervägg. Skivan har slät, cementgrå yta. I skivan ingår även tillsats av vattenavvisande medel. Klassificerad som ytskikt klass 1. Typgodkänd som obrännbart material vid användning som vindskydd i yttervägg eller som underlag för taktäckning.

Väggelement 70 % starkare med Cembrit Windstopper jämfört med utvändig gips
Vindskyddsskivan Minerit Windstopper 4,5 mm har provats av LTH med avseende på skivverkan.

Cembrit Transparent - Fasadskiva - Se mer på vår hemsida

Cembrit Transparent - Fasadskiva

Cembrit Transparent kombinerar det bästa ur två världar. Den genomfärgade fibercementskivan syns igenom lacken och avslöjar sitt ursprung. Den visar upp sin inre styrka. Den semitransparenta eller helt genomskinliga lacken skyddar och bevarar så att ytan blir tålig.

Cembrit Construction - Fasadskiva - Se mer på vår hemsida

Cembrit Construction - Fasadskiva

En stark och styv fibercementskiva van vid nordiskt klimat. Ett mineraliskt underlag för ”betongfärger”. Cembrit Construction är en grå frostbeständig fibercementskiva som alltid bör målas av estetiska skäl. Dessutom är skivorna robusta. Skivorna är också brandsäkra och P-märkta för användning i BR-1 byggnad även på träläkt.

Cembrit Cover - Fasadskiva - Se mer på vår hemsida

Cembrit Cover - Fasadskiva

Cembrit Cover är perfekt om du föredrar starka färger och djärv design. Den naturligt grå basskivan av fibercement täcks helt av ett lager vattenbaserad akrylfärg. Välj mellan våra 26 standardfärger och mer än 2000 NCS®©-färger.

Cembrit Solid - Fasadskiva - Se mer på vår hemsida

Cembrit Solid - Fasadskiva

Det speciella med Cembrit Solid är att de är genomfärgade. Varje grundfärg matchas av en heltäckande målad yta i spännande och tålig färg. Väljer du Cembrit Solid för att ge en fasad en särskild färg, har alltså fasadskivornas alla ytor samma färg. Även i utsågningar eller förborrade hål. Cembrit Solid finns i våra 17 standardfärger och mer än 2000 NCS®©-färger.

Cembrit Patina Inline - Fasadskiva - Se mer på vår hemsida

Cembrit Patina Inline - Fasadskiva

Med frästa linjära spår i fasadskivan ger Cembrit Patina Inline en 3D-effekt till byggnaden. Linjerna i kombination med dagsljuset och betraktningsvinkeln ger en levande yta som förändras över dagen. Cembrit Patina Inline ger djup och karaktär till byggnadens design.

Cembrit Patina Inline är det senaste tillskottet till vår Cembrit Patina design line och den har samma starka egenskaper som Cembrit Patina Original och Cembrit Patina Rough – genomfärgad och homogen skiva, obrännbar och så gott som underhållsfri. Den patinerar även med tiden – något som förstärker dess naturliga uttryck.

Cembrit Patina Original - Fasadskiva - Se mer på vår hemsida

Cembrit Patina Original - Fasadskiva

Möt en fasadskiva som må vara en standardprodukt, men ändå är allt annat än vanlig.

Cembrit Patina Original har fina sliplinjer på ytan. Den finns i ett antal naturliga och tidlösa kulörer – som skiftar och ger byggnaden ett livfullt uttryck. Den här fasadskivan patineras vackert med tiden. Den har en materialitet som tillför en estetisk känsla till byggnaden med unika och subtila variationer på ytan.

Cembrit Patina Original kombinerar prestanda med en modern och mångsidig look. I en tid när alla eftersträvar något naturligt och äkta så är Cembrit Patina Original “the real deal”.

Cembrit Patina Rough - Fasadskiva - Se mer på vår hemsida

Cembrit Patina Rough - Fasadskiva

Cembrit Patina Rough är en rustik fibercementskiva med en rå yta med mycket textur. Bakom den råa och sandblästrade ytan finns en tålig kärna av fibercement av hög kvalitet - ett idealiskt material både för fasad och invändig användning. Cembrit Patina Rough är en homogen, genomfärgad skiva med en sandblästrad yta som ger en attraktiv och stenliknande finish till din byggnad.

Subtila variationer i färg och textur adderar till det livfulla uttrycket – men framförallt ger de karaktär. Varje Cembrit Patina Rough-skiva skapas för att vara unik.

Lokala återförsäljare

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår