Chanslöst för bananflugor!

Chanslöst för bananflugor!

Nu måste jag ju säga att jag inte har haft några problem med bananflugor (peppar, peppar...) men det finns visst några som har det eftersom Nelson Garden nu lanserar denna nya uppfinning. Så för er som har problem med dem så finns alltså den här lösningen, en liten bananflugefälla som fångar den cirka 2 mm lilla flugan på två sätt. Dels genom att flugorna fastnar på lockets limark, dels genom att de drunknar i den vätska som burken har fyllts med. Vätskeblandningen ska bestå av rödvin, vinäger, honung och några droppar diskmedel. Limarket fästs sedan över locket där de små skadedjuren fastnar alternativt drunknar i vätskan. Och med lite tålamod så är snart bananflugorna borta.
- Hallå lilla bananfluga var tog du vägen?

Bananflugorna brukar visst dyka upp på sensommaren, och de äääälskar fruktfat. Har de små skadedjuren väl tagit sig in, kan det visst ta månader innan de är borta. Minsta lilla matsmula som lämnas framme gör att det snart sitter en svärm bananflugor och äter. Lägg sedan till att bananflugan förökar sig väldigt snabbt så är det inte konstigt att de som fått dem som sambos vill ha bort dem.
En kompis till mig berättade förresten att hon drev upp bananflugor som mat till sina vandrande pinnar...men sen gick något på tok och alla bananisar flög ut i lägenheten. Hon sa att diskbänken kryllade av de små liven. Bättre sällskap kan man ju ha...
För att få bukt på dessa oinbjudna gäster har Nelson Garden tagit fram en bananflugefångare, rek. cirkapris för en burk, tre limark, dubbelhäftande tejp och recept på vätska är 40 kr.

Nelson Garden

Facebook Twitter Google Plus Google Plus