AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

4 november 2009

Cross Water

av: Mumlan Nyhlin

I morse var jag på Arkitekturmuseet på Skeppsholmen i Stockholm på en bokrelease. Fotografen Ewa K Andinsson har fotat 14 av Sveriges största broar och till det har poeten Bob Hansson skrivit korta dikter. Begåvade illustratören Stina Wirsén har textat och gjort ett par illustrationer. För en bildnörd som mig är det extra kul att Ewa valt att fota med tekniken cross (som på min tid hette vänd-dia).

Extremt fina bilder, underbar poesi som gör sig än bättre med den fina handstilen. En trio som känns helt given! Alla som känner mig vet att jag älskar böcker, och det råder ingen bokbrist i vårt hem, men den här boken kan segla in som ny favorit!

Boken finns hos de flesta bokhandlarna under nästa vecka coh ges ut på Ewas egna, nystartade bokförlag, Andinaforlag. Ett julklappstips för den som vill ha vackra bilder, för den som vill åt poesin och för den som vill gräva ner sig i bro-fakta, för alla helt enkelt.

Att starta dagen med live-poesi av Bob Hansson kan rekomenderas. Han är fantastisk!

Cross Water, boksläpp!

 

Bob Hansson & Ewa K Andinsson

 

Bilder på Bob och Ewa är fotade av Mumlan Nyhlin. Bilder ur boken är fotade av Ewa K Andinsson. På framsidan av boken syns Älvsborgsbron och på högra bilden är det Nya Årstabron.

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Arkitektur

Böcker

Inspiration

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår