Dags för ny snöslunga?

Dags för ny snöslunga?
Jag har en gammal snöslunga som fungerat jättebra, men nu har den börjat krångla...kanske går den att fixa annars funderar jag på att köpa en ny. De spar ju verkligen tid - och även ryggen blir gladare än om man handskottar. Speciellt när det handlar om stora ytor. Tydligen kan man välja mellan snöslungor med en-stegs, eller två-stegssystem. På en-stegsmodellerna samlar skoveln upp snön och slungar den vidare, på två-stegsmodellerna samlar skoveln också upp snön, sedan är det en fläkt som slungar iväg den. Är det en begränsad yta som ska snöröjas räcker det visst med en en-stegsmodell, har man stora ytor är en två-stegsmaskin bättre.

Snöslunga Husqvarna ST 5524 Två-stegsfunktion som effektiv matar in snön i maskinen för att sedan slunga ut den med hjälp av en höghastighetsfläkt. Maskinen driver på båda hjulen vilket ger en mycket bra framkomlighet. Enkelt att ändra kastriktningen på snön med hjälp av ett reglage som är placerat på styrpanelen. Halogenlampor underlättar vid körning i mörker. Arbetsbredd 61 cm. Cirkapris 12 900 kr.

Snöslunga Husqvarna ST 121E En-stegsmodell med effektiv snöskruv i gummi som klarar alla slags hårda vinterlag, snöskruvens hastighet gör även att snöslungan nästan går av sig själv. Lätt att starta, plugga bara in i ett eluttag och tryck på startknappen. Fjärrstyrd utkastare gör det enkelt att ändra riktning på utkastaren. Led-lampor ser till att det går att arbeta även i mörker. Arbetsbredd 53 cm. Cirkapris 6 900 kr.

 

Husqvarna

Facebook Twitter Google Plus Google Plus