AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

1 juni 2015

Den klassiska stålgungan fyller 50 år

Om man blundar och tänker på en trädgårdsgunga så är det inte helt otippat den här som kommer upp. CanCan-gungan som den heter, fyller 50 år i år. Gungan är tillverkad i Hörby och har under årens lopp har haft en rad olika färger. Här är två av de senare i raden.

Cancan gungan i lime och lila
Cancan gungan i lime och lila

Cancan gunga i stabilt stålrörstativ och svetsade benfästen. Gungställning har två enkelgungor och en dubbelguna. Den säljs förstår i en mängd butiker och på nätet, hos till exempel bygghemma.se kostar den 1350 kr och finns i flera färger.
Viktigt är förstås att läsa bruksanvinsningen noga så att man förankrar den i marken på rätt sätt. Man kan fästa den på två långa brädor eller gjuta plintar. Så det är ju bra att placera den någonstans där man inte behöver klippa gräs under, eftersom man inte flyttar runt den då den är fastsatt i marken, eller så får man helt enkelt klippa runt benen på den.

Gungan tillverkas av Hörby Bruk som grundades 1920. Där produceras bland annat produkter inom transport, lek och trädgård. Förutom gungan tillverkar de även skottkärran Ekeby och rutschbanor.Nyckelord:

Barn

Nyheter

Presenter

Tips

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår