AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

8 april 2014

Designritade hus till robotklipparen

Robotklipparna dyker upp i allt fler trädgårdar. För många blir klipparna mer än en gräsklippare, de kan till exempel få egna namn och egna små hus. Min sons farmor och farfar har till exempel en robotklippare som heter Gunnar.
- Men var tog Gunnar vägen?
- Han är därborta under granen...
Ja, ni förstår hur det kan vara. Och nu när jag ser min granne som faktiskt heter Gunnar så tänker jag bara på den där gräsklipparen... Hur som helst så har Thomas Sandell och fyra andra framstående arkitekter i Nordeuropa, designat var sitt hus till Husqvarna Automower®. Inte helt fel att ha en sådant hus i trädgården, det blir absolut en snackis när man har besök. Undrar vilket hus Gunnar skulle vilja ha. Alltså robotklipparen, inte grannen.

Designritade hus till robotklipparen

Trenden att bygga hus till klipparna inspirerade Husqvarna att fråga fem av de bästa arkitekterna i Nordeuropa om de skulle vilja rita var sitt hus till Husqvarnas robotgräsklippare. Dessutom ville Husqvarna att de skulle sätta sin prägel också på själva klipparen. I Sverige gick frågan till en av landets främsta arkitekter och formgivare, Thomas Sandell på arkitektbyrån sandellsandberg. Resultatet blev en silverfärgad Automower® och ett vackert rött hus som bär Thomas Sandells tydliga signum (den mittersta bilden).

Alla ritningar, bilder och instruktioner för att bygga Sandells hus finns på http://www.husqvarna.com/se/automower-house-2014/. Även för den något mindre händige ges möjlighet att ha ett arkitektritat hus till sin robotgräsklippare. Under april auktioneras Sandells gräsklipparhus ut på www.lauritz.com tillsammans med hans specialdesignade Husqvarna Automower®, där summan för försäljningen skänks till Läkare utan gränser. De flesta av de andra arkitekternas hus och robotgräsklippare kommer att auktioneras ut på samma hemsida.

Det vita huset är designat av tysken Jürgen Mayer H och det gröna är designat av Andreas Klok Pedersen, för arkitektbyrån BIG.

 

HusqvarnaNyckelord:

Hus

Inspiration

Nyheter

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår