Designveckan - kickstartade med trendiga Smaller Objects

Designveckan - kickstartade med trendiga Smaller Objects

Här i Stockholm är det Designveckan denna vecka, och det vimlar av visningar och vernissager runt om i stan. Tyvärr kommer jag inte att hinna gå på så många, men idag på lunchen var det två visningar så de klämde jag in. Smaller Objects, som grundades 2015 av arkitekterna Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune, visade årets nyheter där fler formgivare deltog med föremål. Dessa prylar kommer förstås att poppa upp i inredningstidningarna under året.
Min favoritpryl var den här hatthållaren. För jag menar - hur många klämda hattar har man inte i garderoben?... Men den här kan man ställa hatten på en byrå eller uppe på ett skåp, så att hatten håller formen. Det här känns ju som en pryl som har funnits i hundra år, men eftersom behovet inte har funnits på ett tag så har de försvunnit från marknaden. Men nu är det ju trendigt med hatt igen, så hatten av för denna fina skapelse.

En hattpinne till din finaste hatt. Panama (älskar namnet förresten) är tillverkad i ask, mått 10 x 40 cm, design Claesson Koivisto Rune. Preliminärt pris 950 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus