AlltomBostad
 

Det är ingen konst att leda bort vattnet

Det är ingen konst att leda bort vattnet

Konsten är hur det görs

- Claus Dyre, designer och grundare av Unidrain

Unidrain har belönats med flera internationella designpriser;
iF product design award 2010
Den Danske Designpris 2010/11 för serien HighLine

HighLine linjeavlopp: unik design med oanade möjligheter
Oavsett om golvavloppet skall vara ett utstickande designelement eller nästan osynligt är HighLine den exklusiva och unika lösningen för varje badrum.Unidrain – elegant golvavlopp

Som först i världen 2003 utvecklades Unidrain linjeavlopp för placering mot vägg och därmed kan traditionella fyrkantiga golvbrunnsgaller mitt i duschplatsen undvikas.

Sedan introduktionen av Unidrain har arkitekter, fackfolk, konsumenter och andra som har känsla för inredning och design visat uppskattning av Unidrains enkla stilrena design.

Idén med Unidrain är enkel. Golvavloppet är flyttat intill vägg i en genial vattenskadesäker konstruktion med metall i golv-väggvinkeln.

Under många års arbete med design och renovering av badrum stötte designern Claus Dyre ständigt på problematiken att inte kunna använda stora golvplattor i duschplatsen då det var omöjligt att göra golvfall mot en traditionell rund golvbrunn.

I samarbete med Danska Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) designade han ett golvavlopp med fall endast i en riktning som elegant kunde placeras mot vägg bort från den yta där man står. Samtidigt utvecklade han integrerade väggflänsar, med metall i golv-väggvinkeln, för en fullständig vattenskadesäkerhet.

På några få år har Unidrain revolutionerat badrumsbyggandet där golvavloppet även blivit ett spännande designelement. I dag finns Unidrain installerat i mer än 300.000 bostäder, hotellrum och i offentliga byggnader.

Välj på två designserier; ClassicLine och HighLine som med ett brett designutbud säkrar att det finns designlösningar för varje smak.

ClassicLine hörnavlopp: kompakt minimalism
Hörnavloppet är den enkla lösningen till badrum med begränsat utrymme. En kompakt lösning för både renovering och nybyggnad.

Unidrain är en smart och funktionell lösning med bara fyra grundkomponenter och som alla goda system är helheten mer än summan av ingående delar. Hur komponenterna sätts samman avgörs utav golvavloppets placering, badrummets storlek och val av synliga designkomponenter.

Unidrains fyra grundkomponenter:

1. Avloppsarmatur mot vägg eller fritt i golv

2. Utloppshus i flera utloppsdimensioner och -riktningar

3. ClassicLine eller HighLine ramar i flera höjder

4. ClassicLine galler eller HighLine paneler i olika designer

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår