AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

13 september 2014

Det kända elefantmönstret lanseras i nya färger på tapet och textil

Den 16:e september, på Estrid Ericsons födelsesdag, lanserar Svenskt Tenn hennes omtyckta textil Elefant i grått. Nyligen kom också tapeten Elefant i svart. Om du inte känner till Svenskt Tenn så gissar jag att du i alla fall har sett det här välkända elefantmönstret.

Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson hittade batiktyget från Belgiska Kongo som gav inspiration till mönstret med de små elefanterna på en marknad i Sydfrankrike. I slutet av 1930-talet trycktes Elefant för första gången, och kom att bli ett av Svenskt Tenns mest älskade textilmönster. När den nu kommer i grått finns det totalt nio färger att välja mellan.
Elefantmönstret trycktes för första gången på tapet så sent som 2013. Då fanns den i tre färgställningar – midnattsblå, elefantgrå och hallonröd – vilka nu kompletteras med en svart variant. Jag har vari in i deras butik på Strandvägen och den är verkligen superfin (se bilderna nedan). Kul när ett mönster fortfarande är så populärt, det har ju ändå gått 70 år sedan det ritades. Där kan man börja prata om tidlöshet.

Elefant Svenskt Tenn Foto: Annika Rådlund
Elefant Svenskt Tenn Foto: Annika Rådlund

Elefantmönstret för ett nytt och modernt uttryck i svart. I butiken på strandvägen har de tapetserat upp en hörna med den. Se vad fint det är med mörkbruna trämöbler till! Priser: tapet 750 kronor per rulle som räcker till fyra våder a 2,5 meter. Textil lin 900 kronor per meter, bomull 700 kronor per meter. Finns även som färdiga kuddfodral (ej i bild), för 750 kr i bomull och 900 kr för det i lin.
Allt går att köpa via deras webbsida om man inte har vägarna förbi Stockholm. OM du har det så rekommenderar jag ett besök i butiken, där finns massor av miljöer uppställda och det känns som att gå runt i ett fantastiskt hem på Östermalm, mer än en butik. Massor av inspiration! På övervåningen längst in finns en tesalong där man kan beställa deras specialblandningar med goda scones och annat gott till.

 

Svenskt Tenn - ElefantNyckelord:

Inredning

Inspiration

Nyheter

Tapet

Textil

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår