AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 oktober 2014

Elsa Billgrens smarta tips då man ska göra en tavelvägg

När jag gjorde min tavelvägg så gick jag bara på känsla. Jag ville att motiven skulle harmonera med varandra och att den nedre kanten skulle vara relativt jämn. Jag höll upp tavlorna en och en på väggen och satte fingret där upphängningen var och gjode en markering. Sen borrade jag. Det blev rätt bra om jag får säga de själv. Men ett par av dem hamnade lite för nära varandra insåg jag sen. Nu har jag fått ett väldigt bra tips av Elsa Billgren - hon föreläste nämligen på Hem & villamässan och då pratade hon bland annat om hur man enklast gör en tavelvägg (alltså placerar många tavlor på en och samma vägg). Hennes tips var att lägga ut ett stort papper på golvet (man kan förstås tejpa ihop flera små papper om man inte har ett stort) och sedan lägger man ut tavlorna så som man vill ha dem. Man ritar av konturen av dem och sedan klipper man ut fönster där man har markerat. Sist så sätter man upp arket på väggen med tejp eller annat, och då är det bara att borra i varje hål. Perfekt! Viktigt att kolla på baksidan av varje tavla hur långt ned upphängningen sitter så är det lättare att mätta ut i hålet var man ska borra eller spika. Ett kanonbra tips tycker jag!

Elsa Billgren Foto: Annika Rådlund
Elsa Billgren Foto: Annika Rådlund

Elsa Billgren tipsade om hur man gör en tavelvägg på ett smidigt sätt. Bilden i bakgrunden är från hennes bok Inred med vintage, där hon bland annat har gjort den här tavelväggen. Hon berättade också att hon gärna blandar saker, som tavlor, speglar , olika ramar och prylar. Här har hon satt en hylla med hängare under. Smart!

Elsas blogg
Hem och Villa

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår