AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

24 augusti 2014

Enkelt bevattningssystem i trädgården

Efter den här heta sommaren så kan man verkligen börja fundera på om det kanske vore värt att investera i ett bevattningssystem. När jag var till Ulriksdals slottsträdgård och tittade på Enkla Trädgården som trädgårdsmästaren Bo Rappne (känd från TV program om trädgård) hade anlagt. Där hade han dragit en slinga med slang efter kanten på hela trädgården så att de små nyplanterade buskarna, som senare ska bilda en häck, skulle bevattnas jämnt och vid behov. I

Gardena bevattningssystem AquaContour Automatic  Foto: Annika Rådlund
Gardena bevattningssystem AquaContour Automatic Foto: Annika Rådlund

Enkla Trädgården finns ett heltäckande bevattningssystem som består av droppslang under jord från Gardena. Med den automatiska bevattningen slipper man göra jobbet själv och rabatter och häckar får den tillgång till vatten som de behöver. Droppslangen gör jorden jämnt fuktig så att växterna inte torkar ut.
AquaContour Automatic ska man enkelt kunna ansluta till huvudvattnet och som grävs ner för att hamna i samma höjd som gräsmattan. AquaContour anpassar spridningen efter gräsmattans form och täcker en yta på upp till 350 m². Detta är möjligt genom att området bevattnas via 50 nyckelpunkter.
Spridaren ger en jämn bevattning av gräsmattan och solcellen med litiumjon-batteri ger strömförsörjning. Tack vare den automatiska dräneringsventilen är AquaContour också frostsäker eftersom den släpper ut överblivet vatten och hindrar att slangen fryser.

 

Gardena

Gilla Allt om bostad på facebookNyckelord:

Blommor

Elektronik

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår