AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 april 2013

Estrid Ericsons klassiska elefantmönster- nu på tapet!

Det här mönsteret är ju så fantastiskt sött. Små enkla elefanter som blivit en sådan klassiker! Undrar om Estrid Ericson anade det i slutet på 30-talet då hon lät trycka upp mönstret på textil. Hon hade hittat ett batiktyg från Belgiska Kongo på en marknad i Sydfrankrike - och det gav inspiration till mönstret med de små elefanterna.  Idag finns det på handväskor, brickor, servetter och annat. Nu finns mönstret för första gången på tapet - passar både till barnrummet och som fondtapet.

Elefant/Svenskt Tenn
Elefant/Svenskt Tenn

Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson skapade textilmönstret Elefant på 30-talet. Nu finns den på tapet i tre olika färgställningar med vita elefanter mot midnattsblå, elefantgrå och hallonröd botten. Visst är färgnamnet elefantgrå passande?
Tapeter tillverkas i Sverige på icke klorblekt papper med vattenburna färger. De är tvättbara och ska ha en god ljushärdighet. Pris: 750 kronor per rulle. Rullängden är anpassad till mönsterhöjden och räcker till fyra våder om 2,5 meter.
Elefanttapeten börjar säljas den 5 april. Då öppnar också utställningen Primavera, Textil inspiration-Inspirerande textil, som pågår i butiken på Strandvägen till den 19 maj.

 

Svenskt TennNyckelord:

Barn

Inredning

Nyheter

Sovrum

Tapet

Tips

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår