AlltomBostad

Ett vackert lantkök..

Ett vackert lantkök..

Så får du ett snyggt lantkök

Många drömmer om ett vackert lantkök. Smedstorp Kök utgår från gamla skånska lantkök, tidstrogna nyanser, snickeridetaljer och ett urval av stilar i sin nytillverkning av trivsamma och traditionella lantkök. Med de rätta detaljerna, vackra beslag och naturnära nyanser hittar du den rätta lantkökskänslan.

Skräddarsydda kök

På Smedstorp Köks hemsida kan du själv rita upp ditt drömkök. Sedan hjälper deras professionella inredare till med skissen.
– Vi är ett snickeri och specialtillverkar våra kök. Därför kan man få det skräddarsytt efter egna önskemål och behov. I snickeriet sprutmålas alla kök för hand.
– Det är ovanligt, men blir väldigt fint. I färgen tillsätter vi inget lösningsmedel. Det ger mindre miljöpåfrestning och en bättre målad yta med sidenmatt lyster. Ett högblankt kök målas med hälsovådlig polyuretanlack vilket vi helt tar avstånd ifrån.
– Vi vill att man ska tillbringa mycket tid i våra handmålade och trivsamma kök. Det är en plats där man umgås och vill tillbringa många långa och trevliga stunder.

Vitt – inte en traditionell lantköksfärg

Många köksproducenter gör vita, blanka kök. Men kritvitt användes sällan i de lantliga köken. Förr i tiden målades snickerier med linolja vilket gav grå, varma och naturnära nyanser.
– Grå toner är otroligt tacksamma att arbeta med, det tröttnar man aldrig på. Det är allt från ljusa toner till mörka gråa färger.
När det kommer till beslagen är det vanligt att man använder knoppar i matt tenn. På lådorna använder man skålhandtag i metall.
– Kombinera gärna köket med ett snyggt ljust kakel och en bänkskiva i mörk sten. Det blir en riktig snygg kontrast, samtidigt som stenskivan är hygienisk, i det närmaste outslitlig och extremt lättskött.

För att få till rätt stil kan du lägga till snygga detaljer.
– Lägg gärna fram en snygg trasmatta och ställ fram en ärvd skål. Det gör ingenting om den är lite naggad i kanterna. Eller ett stort handdrejat fat.
En annan populär detalj är gjutna glaslådor under väggskåpen. Förr la man mjöl, gryn, socker och andra torrvaror i glasutdrag. Det är en rolig och snygg detalj som verkligen lyfter köket.

Här finns närmaste showroom/återförsäljare

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår