AlltomBostad

Färg på väggar och möbler till barn i olika åldrar

Färg på väggar och möbler till barn i olika åldrar

Barnen förändras under åren, så även deras rum kan få förändras under deras uppväxt. Här följer några idéer som kan inspirera både vuxna och barn när det gäller färg på väggar och möbler som kan matcha barnens ålder. 

Sött och charmigt mellan 2-5 år
Dagis- och förskolebarn behöver ett rum med målade eller tapetserade väggar som är tåliga och som skall vara lätta att tvätta av. Ett annat alternativ är Wallstickers med djungelmotiv eller andra figurer som skapar en trygghet och värme med mjuka toner i tillexempel grönt, gult, rosa och blått. Pasteller i olika färger passar bra ihop med varandra.

Action med färg och grafik mellan 6-11 år
Här är det oftast mycket action och fokus på sina favoritfärger och roliga mönster eller former som gäller. Även en tapet med ett grafiskt, mjukare mönster kan passa bra.

Inbjudande, glatt och personligt mellan 12 -17 år
I den äldsta åldersgruppen är den tid då man umgås mycket med kompisar och pojk- eller flickvänner. Rummet ska inredas till något som skall vara inbjudande och personligt. Enklare tapeter och dova kulörer passar bra. Om det blir för tråkigt så kan rummet förändras med livligare kulörer och tapeter för att göra rummet ännu mera personligt.

 Välj kulörer med omsorg. Ofta är färgprover alltför starka och i färhandeln är ljussättningen inte densamma.Ta istället hem ett färgprov. Måla en liten del och låt den torka ordentligt. Känn efter i olika typer av ljus. Samma sak gäller för gardiner, sofftyger, mattor och tapeter – ta hem och prova!


Text: Annika Rådlund Källa: Fluggers och Alcro Foto: Annika Rådlund

2-5 år. Tåliga väggar i mjuka toner. Skapa ett tema med hjälp av wallstickers. Dessa är från Alcro.

6-11 år - Favoritfärgerna och roliga mönster och former. Interiören är från Åhlens

12-17 år- Glatt och personligt. Interiören är från H&M Home

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår