Färga ägg med sådant som du har i kylen och skafferiet

Färga ägg med sådant som du har i kylen och  skafferiet
Det är jättekul att färga ägg och det är så spännande att se resultatet efteråt. Några exempel på bra råvaror att färga in med är bland annat blåbär, rödbeta, gurkmeja, lökskal och spenat . Själva färgningen går både relativt snabbt och är enkelt. Gör så här:
1. Koka ägg.
2. Blanda vatten, salt, en skvätt vinäger/ättika och råvaran du vill färga med i en kastrull. Låt koka i ungefär 15 minuter.
3. Låt lagen svalna innan du lägger i äggen. Låt de ligga tills de fått önskad nyans. Behåll råvaran i lagen om du vill att äggen ska få lite spräcklig struktur.
4. Häll bort lagen. Låt äggen torka.

Färga ägg naturligt går med allt möjligt som man har i skafferiet eller frysen. Från vänster: Lökskal, gurkmeja, rödkål, blåbär, spenat och rödbetor. Det blir ju så himla fint! Kul grej också att göra med barnen, eller i hop med gästerna innan påskmiddagen. Ja, nu ska man ju undvika att träffas så många i dessa tider, men man kanske har de närmaste i familjen som man firar påsk med och då kan det ju vara roligt att göra någonting i hop.

Här kan du se bilder från ett inläggg förra påsken, från när handlarna från Östermalms saluhall hade färgat ägg: Färga ägg med naturliga råvaror.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus