AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

25 april 2015

Färgglad textil och tapeter ”From Amsterdam with Love”

Snart öppnar en utställning med inredning som heter ”From Amsterdam with Love”. Den är skapad av den Amsterdam-baserade konstnären och designern Mariska Meijers. Mycket färg och djärva mönster utlovas på tapeter, textilier, lampor och mindre möbler. Mariska Meijers ska visst ha bott några år i Sverige under tidigt 2000-tal och i utställningen återupptäcker hon sin relation till sitt forna hemland. ”From Amsterdam with Love” är hennes utställningsdebut i Skandinavien. Om du inte har tid att gå under Valborgs-helgen så pågår utställningen ända till 22 maj.

”From Amsterdam with Love” av Mariska Meijers
”From Amsterdam with Love” av Mariska Meijers

Meijers färgsprakande tapeter återfinns bland annat hos svenska Midbec och hennes kollektion av brickor och bord produceras av svenska Formpress. Mariska Meijers Amsterdam-kollektion finns bl.a. på Barneys NY, Selfridges i London och Le Bon Marché i Paris. Utställningen pågår från den 30 april till den 22 maj på Designgalleriet, Kammakargatan 52, Stockholm.

www.designgalleriet.com
www.mariskameijers.comNyckelord:

Nyheter

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår