AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

23 juli 2015

Fäst Malmbyrån i väggen! Två dödsfall har rapporterats

Nu går man ut och varnar för att byrån Malm från Ikea kan tippa, och den bör därför fästas i väggen. Jag har själv varit med om det och det var superläskigt för min son kröp omkring på golvet samtidigt som byrån, med en TV ovanpå, föll framåt. Jag sorterade hans kläder så alla tre lådor var lite utdragna och därmed blev byrån framtung. Jag hade ingen aning om att de borde fästas fast i väggen, för alla andra byråar man har haft i sitt liv har då aldrig tippat omkull. Malmbyrån är dessutom rätt tung så det hade kunnat gå riktig illa om min son hamnat under den. Idag skriver USA Today at byrån har orsakta att två barn har omkommit i USA och att alla som har köpt byrån kan hämta gratis väggfästen hos Ikea. I Sverige har Ikea ingen plan på någon liknande kampanj som den i USA, skriver Aftonbladet.

Byrån Malm Foto: Ikea
Byrån Malm Foto: Ikea

Använd väggfästen till Malmbyrån från Ikea. I USA har en amerikansk konsumentsäkerhetsorganisation lanserat en kampanj tillsammans med Ikea för att öka medvetenheten om att det är viktigt att använda väggfästen för att undvika olyckor.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Inredning

Nyheter

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår